Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. – 18. septembrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Mākslas un mūzikas festivāls «Zeitgeist» Rīgā

Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 12. un 13. septembrī, «Sporta 2 kvartālā» norisināsies festivāls «Zeitgeist» («Laika gars»), kurā piedalīsies grupas un solomākslinieki no Latvijas, Panamas, Ēģiptes, ASV, Krievijas un citām valstīm.

Programmā: etniskā mūzika, regejs, eksperimentālais roks, psihedēliskais roks, fanks, džezs, «indie» un dažādu stilu elektroniskā mūzika.

Abas festivāla norises dienas no pulksten 14 līdz pusnaktij varēs baudīt «Alisher Sherali» (attēlā), «Charlie Vas», «Víctor Veysey & the M.C.», «Aleksander Kazakov & Da’Ba», «Sestra», «Seshi», «Uncle Sampl3 & Uncle Rodion», «Noid’Or», «Your Friend Ricci», «Specifique», «Ibra Him», «El Topo» un «Rabenau» priekšnesumus.

Festivāla ietvaros norisināsies arī mākslas gadatirgus. 12. septembrī un 13. septembrī no pulksten 10 līdz 17 vietējie dizaineri, mākslinieki un konceptzīmoli, «VARA и AraZi» prezentēs stendus ar saviem darinājumiem un izstrādājumiem.

*«Pasākums «Zeitgeist» jeb «Fāze» ir ļoti daudzšķautņains: tas sevī ietvers neierobežoti daudz ideoloģisku, kustību un mākslas žanru. «Dažādība» ir vārds, kas, iespējams, vislabāk raksturo mūsu pašreizējo pasauli,» pauž pasākuma rīkotāji.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais