Komentāri: Kā 30 leģionāri Barkavā trīs padomju divīzijas sasita

Edgars

Rakstiet, Kluiņ'kung, rakstiet - turpiniet "villot" vēsturi!

" Man liekas, tas bija ļoti svarīgi, ka Padomju Latvija nekļuva par Ostlandi, kā tas bija iecerēts Hitlera okupācijas laikā. " “Latvieši ar savu sīkstumu izķepurosies”. Saruna ar akadēmiķi Jāni Stradiņu (Latvijas Avīze, 27.11.2014.)

28.jūl Atbildēt
Kainšvainlībtdihs

Nav pilnīgi nekādas starpības, abas puses bija okupanti, tik šobrīd ir atšķirība, vieni saprata un labojās, otri neko nesaprata un turpina.

28.jūl Atbildēt
ir tāds atbilde Kainšvainlībtdihs

Cik zinu, tad Latvija kopš 1991. gada 23. augusta ir de jure un de facto neatkarīga valsts. Par ko tu tur muldi?

28.jūl Atbildēt
ir tāds

Ļoti jauki, tikai ko latvieši darīja okupantu armijā? Atgādināšu, kā padomija, tā arī vācieši bija okupanti un kā tādus tos ir jāuzlūko! Neviens no abiem okupantiem Latvijai kā valstij neko labu nav devis. Daudzi latvieši ar lielām cerībām sagaidīja vāciešu ienākšanu, naivi cerot, ka tiks atjaunota Latvijas valsts un tiks atgriezti nacionalizētie īpašumi, uz ko nācās piedzīvot dziļu vilšanos, tā vietā 1943. gadā tika veikta prettiesiska okupētas zemes iedzīvotāju mobilizācija kura bija pretrunā ar tā laika starptautiskajām kara tiesībām. Okupants ir un paliek okupants, nav svarīgi no kurienes tas nāk, no austrumiem vai rietumiem.

28.jūl Atbildēt
Edgars

Vai tiešām vienalga?

" Okupācija jau notiek – amerikāniskais ir klāt gandrīz visās jomās, tāpēc iestāšanās Eiropas savienībā ir gluži formāls dokumentu parakstīšanas akts, lai it kā nofiksētu to, kas reāli jau noticis. Kapitālisms šeit darbojas pilnā sparā – cilvēki kļūst nenovīdīgi, apdziest līdzjūtības, žēlsirdības uguntiņa, jo, paskatieties, kas notiek ar mūsu labdarības fondiem: tie taču jau kopš darbošanās pirmsākumiem pārsvarā pārtiek no skandināvu ziedojumiem, mūsu pašu bagātnieki tiem gandrīz neko nedod." Latvijas karmiskā katastrofa. Saruna ar Marinu Kosteņecku (barikopedija.lv)

28.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Ko darīja okupētājas Vācijas armijā? Karoja, likvidēja krievvalodīgos utaiņus varonīgi un no sirds, akurāt kā tagad ukraiņi sit Pūķina vatņikus!

28.jūl Atbildēt
braucosais

Un ja ari sasita tās divīzijas , ko reāli tas mainija Latvijai un tai iedzīvotāju daļai kurai nebija iespēju emigrēt

28.jūl Atbildēt
labus

- interesants raksts, paldies!

Iepriekšējie komentētāji kaut kā naff gribējuši saprast, ka runa ir par konkrētās kaujas aprakstu tās jubilejā, nevis visa kara aprakstu ... nu ka tik pamuldēt kaut ko .. ;))

28.jūl Atbildēt
ir tāds

Uzvara vienā kaujā nav uzvara karā! Nav nozīmes uzvarai vienā kaujā, ja karš tāpat tiek zaudēts!

Mīļais cilvēk, pastāsti, kādu iespaidu šī kauja atstāja uz turpmāko kara darbību? Kādi bija tās ieguvumi un tad parunāsim, vai un kāpēc ir vai nav vērts svinēt tās atceri.

28.jūl Atbildēt
Edgars

Zināt vajag 2.Pasaules kara rezultātu, tad varēs vieglāk saprast vēstures "villotāju" darbošanās negatīvās sekas. " Kā raksturot Latvijas zinātnes lauciņu – vēsturi? Vai to maz var pilntiesīgi dēvēt par nozari? Par to stipri vien šaubās vēstures pētnieks Kaspars Zellis, jo uzskata, ka vēsture kā atsevišķs zinātnes novirziens Latvijā ir novesta līdz iznīcības līmenim." Vēsturnieks Zellis: Vēsture – starp katastrofu un ideoloģiju (NRA, 31.03.2015.)

28.jūl Atbildēt
labus atbilde ir tāds

- šāds apgalvojums ir viegli apstrīdams, bet tikai pēcpusdienā, kad mūsu pusē sāksies negaiss (esmu dārzā un sievuks var izrakstīt no mājasgrāmatas ja sēdēšu netā)))

28.jūl Atbildēt
ir tāds atbilde labus

Ko tu vari apstrīdēt? Pasaki kā šis slaktiņš ietekmēja tālāko kara gaitu? Šim slaktiņam nebija nekādas ietekmes uz tālāko kara gaitu, jo Barkava nebija nekāds stratēģisks objekts. Ko tu gribi un ko tu vari atspēkot? Es labi atceros cik daudz mītu un leģendu radās 80-to beigās, 90-to sākumā. Laiks būtu sākt runāt par faktiem nevis mītiem. Katram jau gribas būt labākam kā kāds tas ir un noklusēt netīkamo, bet ir jāspēj atdzīt arī savas kļūdas. Palasi, ir tāds oficiāls Latvijas universitātes izdevums "20. gs. Latvijas vēsture", tad nebūs jāizdomā alternatīvā vēsture un savi minējumi.

28.jūl Atbildēt
Ādolfs Nāks atbilde ir tāds

Kādi ieguvumi? Nodedzināta Barkava...

28.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde Edgars

Vai Kaspars Zellis arī nav kremļa ideologu ietekmē? Kaut kāds vēsturnieks vai Dienā stāstīja, ka staigājis pa ēbreju nošaušanas vietu un domājis lielo domu, kā tas varēja notikties, ar tādu kā zemtekstu, ka pie visa vainīgi latvieši ne okupācijas vara Vācieši? Ar tiem vēsturniekiem kā ar bitēm, tu, cilvēks, nekad nezini, ko šie sacerēs/izpētīs.

28.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Ne, tas laikam bija Drullis.

28.jūl Atbildēt
Juris Seikovskis atbilde ir tāds

Paldies par rakstu. Interesanti.

P.S. Komentos lielākoties savākušies patiesi sovjetu "vēsturnieki". Un tēlo muļķus un nezinīšus.

Tikai pateicoties Vērmahta un arī latviešu leģionāru pašaizliedzīgai cīņai Austrumu frontē 4 gadu garumā, tai skaitā pie Barkavas, bija iespējama Dziesmotā revolūcija. Paradokss, bet fakts. PSRS vajadzēja pietikt tikai ar pusi no Rietumeiropas. Pašu izraisītā kara mērķi netika sasniegti, Staļins pat pats atteicās pieņemt tā saucamo uzvaras parādi Maskavā 24.06.1945.. Karu Eiropā faktiski izraisīja PSRS un sarkanarmijai vajadzēja aiziet līdz Gibraltāram, Sicīlijai, Īrijai un Nordkapam. Savienojot visu zemju proletāriešus. Tikai izpalika. Ja komunistiem būtu izdevies iecerēto realizēt, ceļš atpakaļ pie civilizācijas varēja būt arī neiespējams. Eiropā varēja būt viena liela "ziemeļkoreja'. PSRS tai karā bija Pira uzvara. Tās rezultātā PSRS ekonomisko sacensību ar Rietumiem likumsakarīgi zaudēja un banāli bankrotēja.

Hitleru uzskata par WW2 izraisītāju pēc uzbrukuma Polijai. Bet tāds uzbrukums nebūtu noticis, ja Staļins uz to nebūtu sagatavojis "taciņu'. Karš bija vajadzīgs komunistiem. Ekspadomju vēsturnieki varētu pamēģināt atcerēties, ko mācīja skolniekiem un studentiem par vispasaules revolūciju, revolūcijas eksportu uz durkļiem, proletāriešu savienošanu. Patiesību par WW2 viņi nav spējīgi pastāstīt.

Cik Latvijas vēsturnieki ir skaļi atzinuši, ka Hitlera uzbrukums PSRS 22.06.1941.g. bija aizsardzības preventīvs pasākums?

Nožēlojamie!!!!

30.jūl Atbildēt
Elza

Šķiet, ka šī kauja ir attēlota Viļa Ešota romānā "Leģionāri" (autora izdevums 1952.gadā Vācijā).

28.jūl Atbildēt
daiko

Es nojaušu ,ka drīz vien tiks uzcepts nākamais sajūsmas pilnais rakstelis ,ka latvieši turēja robežas ,lai PSRS neiebruktu vācijā ww2 kara laikā)))

Varbūt vēl uzcels pieminekli vācu fašistu slavināšanai visur ,kur bija koncentrācijas nometnes !?!!

Un ja kādaiem vajag ko vainot ,tad vainojiet Angliju un ASV ,kura piedalījās un parakstījās par valstu robežu maiņu 1945 gadā)))

un par nožēlu jāsaka ,ka vēsturi labot nevar ,taču faktus un datus par vēsturi var izkropļot vienmēr Un kā mēslus sabāzt degradējušajās galviņās..kalpu tautai tas pierasts --nav un nebūs pašcieņas un lepnums.

28.jūl Atbildēt
daiko

Šis ir feiks..par to ,ka kādi 30 feisi uzvarēja trīs padomju ""divīzijas "" ))

tas kroplis--falsifikators pat nenojauš cik cilvēki bija vienā divīzijā)) Kur nu vēl trijās)))

ar to par Rembo un Co netiktu galā)))

Un ar šādu vēstures falsifikatoru --propogandistu sajūsminātu darbību tiek kropļota cilvēku psihe ,spējas domāt un analizēt un palikt cilvēkiem.

28.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Daži krievu vēsturnieki arī atzina faktu, ka 30 latvieši iznīcināja trīs padomju divīziju orkas. Man kāds latvietis, kara dalībnieks stāstīja, tie stulbie orkas nāca pār tiem purviem bariem, teju nevarēja viņus visus apšaut, jo stobri pārkārsa, pāri apšautajiem, kuri palika purvos, krievu komunisti no aizmugures dzina pāri citus orku barus... spēja tik šos apšaut. Kā komunisti karoja, to mēs visi zinām, šāva mugurās tiem, kuri negribēja lauzties pāri neizbrienamiem purviem. Krievijā atzītie maršali - lielākie savējo slepkavas. Baisa vara, baisi slepkavoja, cilvēks šiem nebija vērtība, akurāt kā tagad Ukrainā.

28.jūl Atbildēt
V ilis Gutmanis

Pastalniekiem dikti patīk pasaku stāsti. Grieķiem bija 300 spartiešu, latvieši nolēma ka būs 30 legionāri. Tikai 300 spartieši reāli bija bet 30 leģionāri ir glupa pasaka priekš glupiem pastalniekiem.

28.jūl Atbildēt

Komentēt