Komentāri: Kā vācieši gribēja cīnīties Latvijā līdz pēdējam latvietim

IMIK

Kamdēļ zīlēt vēsturē kā būtu bijis, ja būtu bijis?

Ja vēsture ir kā upe, divreiz vienā ūdenī neiekāpsi, un Ukraina jau vairs nav ne tā upe, ne tas ūdens.

21.jūl Atbildēt
Edgars

Ar "zīlēšanu" lai nodarbojas "bāreņu tautas" koncepcijas propagandisti un "cietēju" identitātes uzturētāji un/vai aģitatori. Mēs savā apziņā (prātā) bijām, esam un būsim Uzvarētāju tauta. Tikai tā! "Visām tautām ir uzvaras dienas, un mums arī vajadzētu Saeimas līmenī nolemt, ka Uzvaras diena Latvijai ir tādi paši svētki kā 18. novembris, 11. novembris, 4. maijs un citas svinamas dienas.

Tā būtu jāieraksta ar sarkaniem burtiem kalendārā." “Mēs esam arī varoņi, uzvarētāji”. Saruna ar Jāni Peteru 80. dzimšanas dienā (Latvijas Avīze)

21.jūl Atbildēt
IMIK atbilde Edgars

Manuprāt jau sarkanie burti un kalendārs, tas tā, bet pieņemt zināšanai gan vajadzētu.

21.jūl Atbildēt
Edgars atbilde IMIK

Zināšanai un saprašanai.

"Kopš Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai ir pagājuši 20 nozīmīgi gadi, kuros brīva Latvija ir attīstījusies demokrātiskā un vienotā Eiropas valstu kopienā. Taču brīvība un demokrātija ik dienu ir jāapliecina no jauna. Mūsu rokās ir nākotnes veidošana – process, kas prasa gan centīgu ikdienas darbu, gan pārliecinošu apstiprinājumu. (..) Eiropas diena 9. maijā noslēgs Demokrātijas nedēļu, kas sāksies 1. maijā ar Latvijas iestāšanās ES 20.gadadienas svinībām visā Latvijā un Satversmes sapulces sanākšanas dienu un turpināsies ar Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu 4. maijā." Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā ( Eiropas diena 2024 )

21.jūl Atbildēt
IMIK atbilde Edgars

Ukraina nevar uzvarēt karā Krieviju bet mēs, Latvija vispār nekad neko nevienam nevaram zaudēt. Kā saka, mēs mirstam kājās stāvot!

21.jūl Atbildēt
ir tāds atbilde Edgars

Skaisti! Kopš Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai ir pagājuši 20 nozīmīgi gadi, kuros brīva Latvija ir attīstījusies demokrātiskā un vienotā Eiropas valstu kopienā. Taču brīvība un demokrātija ik dienu ir jāapliecina no jauna. Mūsu rokās ir nākotnes veidošana – process, kas prasa gan centīgu ikdienas darbu, gan pārliecinošu apstiprinājumu. Bla, bla, bla. Tikai kas ir demokrātija? Mūsu dienās jēdziens demokrātija ir zaudējis savu nozīmi un no tautas varas kāda bija tā sākotnējā jēga un nozīme ir pārvērtusies par valdošās liberāļu kliķes varu. Tikai nākotne tiek veidota arvien drūmāka nevis cerīgāka.

22.jūl Atbildēt
Edgars atbilde ir tāds

Kas ir demokrātija globalizācijas apstākļos? Varbūt izvēles iespēja? Var doties uz Austrumfronti, var "dziļāk Eiropā". Nebija Ostlandē pat 1944.g. otrajā pusē pēc Hitlera lēmuma par "Baltic festung" , tik lielas izvēles, kāda vēl pašlaik ir 4 .maija republikā. "Pēc neatkarības atjaunošanas Latviju pametuši 600 tūkstoši iedzīvotāju." (LSM.LV)

22.jūl Atbildēt
ir tāds atbilde Edgars

Kas tad ir demokrātija globalizācijas apstākļos? Ko nozīmē globalizācija? Latvijai neviens neliedz iet savu ceļu. Iesaku pamācīties Latvijas vēsturi. Latvija vienmēr ir spējusi izmantot savu ģeogrāfisko stāvokli un būt par tiltu starp austrumiem un rietumiem. Par to jau ir rakstījuši senie grieķi un arābi, ka šeit ir bijusi vieta kur notika preču apmaiņa starp rietumiem un austrumiem no kā Daugavas līvi dzīvoja bagāti. Vai tev tāda doma galvā nav ienākusi? Tev noteikti vajag būt kādam astē, vai dzīvot paši par sevi un izmantot savu ģeogrāfisko stāvokli nevaram, nemākam vai negribam?

22.jūl Atbildēt
Edgars atbilde ir tāds

Domas var mainīties. Notikušais "SenLatvijā" (I.Šterna termins) to spilgti apliecināja. "2017. gadā paiet 800 gadi, kopš miris Gaujas lībiešu valdnieks Kaupo (? – 1217). Viņš vienīgais no lībiešu vecākajiem vēstures avotos dēvēts par it kā karali un vecāko (quasi rex et senior Lyvonum de Thoreida) un bijis vienīgais lībiešu jaunkristītais, kurš apmeklējis Romas pāvestu un laikabiedru acīs uzskatīts par uzticamo kristieti." ( GAUJAS LĪBIEŠU VALDNIEKA KAUPO NĀVES 800. ATCERES DIENA)

22.jūl Atbildēt
Airina

Jāsāk jau ar Krievijas karaspēka ienākšanu Baltija 1939.gadā uz noslēgto līgumu pamata, bet tomēr izšaujot robežsargus uz Latvijas robežām. Un tajā laika nebija sadarbība starp Baltijas valstīm lai kopīgi pretotos Krievijas karaspēkam. Ukrainas situācija šodien ir pavisam citāda, jo tai aplīdz brīvās valstis, kas saprot, kadas sekas radīs Krievijas uzvara Ukrainā

21.jūl Atbildēt
Edgars

Jāsāk izvērtēt kopš 1990.g.4.maija paveikto, lai par kādām neveiksmēm nav 2030.g. 4. maijā jāpiesauc vācieši, krievi, amerikāņi vai marsieši. Pārdomām E.Veidemanes saruna ar J.Dimiteru:"- Es nekad muzeju pie Strēlnieku pieminekļa nenosauktu par Okupācijas muzeju. Pieņemu, šo ideju inspirēja ārzemju latvieši. Jaunā paradigma sākās ar nevainīgu poētismu «bāreņu tauta», bet beidzās ar to, ka no varoņu, Lāčplēša un strēlnieku tautas tikām pataisīti par pazemotiem, piesmietiem un izvarotiem." (Dimiters: Atmodu sākām kā cibiņi, beidzām kā buņģi)

21.jūl Atbildēt
ir tāds

"Tajā laika nebija sadarbība starp Baltijas valstīm lai kopīgi pretotos Krievijas karaspēkam." Kāpēc? Vispirms jau tapa šāda sadarbība, tikai kā pie mums pieņemts tālāk par amatu dalīšanu netika. "izšaujot robežsargus uz Latvijas robežām" Krita tikai trīs robežsargi. Tikai jautājums kāpēc nesekoja armijas palīgspēku ierašanās. Jeb kurā valstī robežsargu uzdevums ir uzraudzīt robežu un jeb kura incidenta gadījumā regulārai armijai šādā gadījumā ir jādodas palīgā robežsargiem pēc pirmā pieprasījuma. Tolaik bija arī aizsargi Neviens nedevās palīgā. Kāda bija Latvijas armijas un aizsargu pretošanās kad 1940. gada 17. jūnijā šeit ienāca padomju karaspēks? Kāda bija pārējo pasaules valstu reakcija? Kura valsts sūtīja savu palīdzību Baltijai? Kādas sekas radīs Krievijas uzvara Ukrainā? Pat Eiropa un ASV saprot, ka Krievija jau ir uzvarējusi. Diemžēl. Žēl, ja to nesaprotat.

22.jūl Atbildēt
Edgars atbilde ir tāds

Lasiet NRA, sekojiet A.Kluiņa rakstiem! "Kurš uzvarēs Ukrainā, tas dabūs Baltiju" (17.sep 2023.)

22.jūl Atbildēt
braucosais

Maza valsts un mazskaitlīga tauta ne ar pastāvēt pilnīgi neatkarīga bez iesaistes kādā no savienībām bet tās neizbēgami piepasa ievērot savas prasības , politiskas , ekanomiskas kuras lielākoties nav mazo valstu interesēs , iekļaujoša migrācija neveicina valsts valodas lietošanu

21.jūl Atbildēt
Gunārs

var arī maza tauta, bet tad tai jabūt ļoti stiprai garā. Ja tādi neesam, tad tomēr varam būt, vismaz teorētiski. Ar ko ir jāsāk? Ar nežēlīgu patiesību, atklātu līdz galam, pilnīgu patiesību! Izkodīs acis, izraudāsimies un skaidrāk redzēsim. Ja mēs nevaram pat to, ne par ko vairāk mēs nevaram runāt. Šajā ziņā raksts ir labs.

21.jūl Atbildēt
janis

kas šitā par propagandu - latvieši izvēlas mirt uz ceļiem nevis stāvus. Zaldātiem ir izvēle, kā mirt par priekšniecību - stāvus vai uz ceļiem vai pirms tam kādam notavcam iešaut mugurā. .

21.jūl Atbildēt
Andrejs

Patiesību?

Latvieša vizītkarte - ūkstā līdējs.

Bez jebkādas pašcieņas. Sekojoši - bez cieņas pret jebko.

Kā tāds tad arī necienīts.

Bez jebkādas nozīmes citu tautu saimē.

No šīs atziņas klājas atsperoties rakstāmgaldu varoņiem, spriedelējot par tautu vispār, tās pagātni, nākotni, tagadni.

21.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Visas lielvalstis, ņem kuru gribi, ir nelietīgas kvadrātā, arvien mēģina izstiepties uz mazo tautu, valstu rēķina, kaut paskatāmies uz mežoņu valsti Krievijas Federācija. Vācija, iesaistot mazo valstu tautiņas, mēģināja likvidēt komunistu/aziātu valsti PSRS, nesanāca, tagad nāksies iespringt, lai to mežoni utilizētu. Vai tas izdosies? Grūti pateikt, jo Vācija, francija, Anglija var atkal deķi vilkt katra uz savu pusi. Re, kādus brīnumus rāda savulaik Krievija mīcītā Ungārija! Ja īsi, muļķu un neliešu vairāk kā gudro.

21.jūl Atbildēt
Edgars

Ja īsi;- tad jāgaida 6. novembris un D.Trampa solīto mieru Ukrainā 24h laikā. Re, kā nesteidzas Slovākijas valdība līst peklē pirms āmurikāņiem - " "Ukraina nav neatkarīga un suverēna valsts," sarunā ar sabiedrisko raidorganizāciju RTVS norādījis premjers [R.Fico]. "Ukraina atrodas pilnīgā ASV ietekmē un kontrolē." Slovākijas premjerministrs: Ukraina nav suverēna valsts (LSM.LV, 21.01.2024.)

21.jūl Atbildēt
Juris Seikovskis

Cienījamais Arni Kluini, Kurzemē bija nevis Kurzemes katls, bet Kurzemes cietoksnis. To taču Jums kā apgaismotam un inteliģentam ceturtās varas pārstāvim vajadzētu saprast?!!

Kurzemes cietoksnis netika ieņemts. Lai kā pūlējās sovjeti. Par to ir daudz rakstīts, arī par Kurzemes cietokšņa aizstāvjiem. Tai skaitā latviešu leģionāriem, kuriem iekrita nozīmīga un varonīga loma tajās kaujās. Latviešiem ir ar ko lepoties. Visā Vērmahtā latviešu divīziju karavīri bija visvairāk apbalvotie. Un vācieši apbalvojumus tāpat nedāļāja.

P.S. Neesam mēs nekādi cibiņi. Latviešu strēlnieki, gan sarkanie, gan parastie, ir iegājuši pasaules vēsturē. Gan kā pozitīvie, gan kā negatīvie varoņi arī diemžēl. 2000 vīru nolika "uz ausīm" visu Krieviju. Nosargājot XX gs. lielāko ļaunumu. Latviešu leģionāri arī ir iegājuši pasaules vēsturē ar kaujas prasmi, pašaizliedzību, vīrišķību. Zem sveša karoga cīnoties pret ļaunumu, aizstāvot otru ļaunumu. Bez cerības no ļaunuma nosargāt savu Dzimteni. Tur vajag "cietus riekstus", lai ietu un mirtu kaujā ar dziesmu "mēs sitīsim tos utainos, pēc tam tos zili pelēkos".

Latviešiem šai pasaulē nav kritušas "vieglas lozes". Arī attiecībā uz vadoņiem un eliti. Vai tas bija 1939.g., kad "visi palika savās vietās", vai pēc Dziesmotās revolūcijas, kad tranzīta oligarhiņi visus šos 30 gadus līda Austrumu kaimiņam vietā, kur saule nekad neiespīd. Naudas dēļ ignorējot veselo saprātu un tautas izdzīvošanas interese. Nu esam tur kur esam. Divkopienu valstī. Kur pobedobesijas apsēstie fano par Mordoru austrumos.

22.jūl Atbildēt
ir tāds

Riebj cilvēki kuri vai nezina vēsturi, jeb to apzināti sagroza. Kurzemes kapitulācija tika parakstīta 1945. gada 8. maijā pl 22.05 Ezeres muitas namā. Vai neko neesi dzirdējis par Hitlera plānu 70% Baltijas iedzīvotāju izsūtīt aiz Urāliem, pārējos pārvācot un padarīt par kalpiem. Saskaņā ar tajā laikā pastāvošajām starptautiskajām konvencijām nedrīkstēja iesaukt okupēto valstu iedzīvotājus okupētāja armijā. Līdz ar to Hitlers pārkāpa konvencijas. Kad runā par ļaunumu, aizej uz Biķernieku mežu, Rumbulu, vēl pa visu Latviju ir tādas vietas kur guļ vāciešu noslepkavotie Latvijas pilsoņi kurus noslepkavoja tikai viņu tautības dēļ. Tev tas šķiet labi un pieņemami? Pastāsti, kas notika ar Centrālo padomi un kuriliešiem kuri cīnījās par neatkarīgu Latviju darbos nevis dziedāja utopiskas dziesmiņas. Par kādu divkopienu valsti tu te runā? Tu jau arī esi viens no tiem kurš tādu rada. Pastāsti, kad Latvija būtu bijusi etniska valsts? Tā nekad nav bijis. Nemeklē kašķi un nebūs jāmurgo par pobedobesijas apsēsto faniem kuri fano par tavu par Mordoru austrumos.

22.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde ir tāds

Hitleram esot bijuši tādi plāni, dien un nakt, runā Kremļa ideologi, kamēr noklusē, ka Staļins šos plānus realizēja. Mēs varam tikai nožēlot faktu, ka Staļins netika pakārts Maskavas Sarkanajā laukumā. Varbūt mēs piedzīvosim laikus, kad Sarkanajā laukumā tiks pakārts biedrs Pūķins un kaudze citu mordoru.

22.jūl Atbildēt
ir tāds atbilde Guntis Akmeņkalns

Sapņot nav kaitīgi! Pastāsti no kurienes radās tie kapu lauki kā Biķernieku mežā, Rumbulā un vēl daudzās citās vietās. Kas notika ar Latvijas centrālo padomi un kuriliešiem kuri cīnījās par neatkarīgu Latviju? Plānprātiņ, par Hitlera plāniem ir rakstījuši daudzi vēsturnieki. To, ka viss kas tev šķiet neērts tu pieraksti Kremlim jau sen ir zināms. Beidz lūdzu melot un stāstīt savas variācijas par tēmu. Ja tev tīk līst kādam pēcpusē, man nē! Ceru, ka nedzīvo Latvijā, bet kādā valstī kur vari slavēt savu elku Hitleru. Hitlers bija mēsls un tu esi tāds pats ja vēl ne sliktāks mēsls, jo lien tam bez ziepēm. Nožēlojams kverklis esi.

22.jūl Atbildēt
Gunārs atbilde ir tāds

par tiem kureliešiem īstenībā ir smags stāsts. Bet to vajadzētu vienreiz izšķetināt un izstāstīt visos sīkumos, lai vienreiz būtu viss skaidrs. Bangerska atmiņās ir smagi momenti un pēc atmiņas mēģināšu pastāstīt. Pirmkārt, viņi tika gatavoti kā diversanti palikšanai sarkano aizmugurē un tas, ka viņi atteicās iet uz fronti, nebija ar lozungu "par brīvo Latviju", bet gan tikai "mums ir cita pavēle". Ir liela starpība, vai ne? Kad vācieši atbruņoja kureliešus, pats Kurelis bija tas, kurš nodeva vāciešiem visus virsniekus, kuri bija runajuši visādas runas, bet pēc tam "bučoja Jekelna zābakus, lūgdams saglabāt viņam dzīvību. Jekelna adjutants izgāja ārā, nespēdams izturēt šo zemošanos". Īstenībā bija tikai Rubenis, kurš, bez šaubām, nojauta kas notiks un savlaicīgi aizgāja mežā ar saviem vīriem. Jā, tiem bija lozungs "par brīvu Latviju" un tie bija vienīgie no latviešiem, kas reāli cīnījās par Dzimteni Otrajā pasaules karā. Nelabvēļi gan arī tur atradīs savas utis, bet ideālu dzīvē nav, tomēr cilvēks cīnījās un krita par Dzimteni, nevis par Hitleru vai par Staļinu.

22.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde ir tāds

Ko nu satrakojies? Zināšanai, ja no Kremļa vēsturnieku/ideologu sarakstītās vēstures izmestu visus melus, tad no sarakstītā nekas pāri nepaliktu. Visas sadaļas, kas skar Vācijas kara darbību, PSRS vēsturnieki, tagadējie Kremļa ideologi sagrozījuši līdz vājprātam, sākot ar Vācijas it kā postulētajiem plāniem, beidzot ar PSRS armijas Eiropas valstu atbrīvošanas cīņām. Meli, meli, meli un nekā no vēstures raibā deķa!

22.jūl Atbildēt
ir tāds atbilde Guntis Akmeņkalns

Uzraksti lūdzu pareizo vēstures grāmatu sarakstu. Cik saprotu profesora Antonija Zundas darbs "Latvijas vēsture. XX gadsimts” arī ir nepareiza grāmata. Tad lūdzu uzraksti pareizo grāmatu sarakstu, vai arī nekvankšķi te!

22.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde ir tāds

Ļaunas mēles melš, ka profesors Zunda nonācis Kremļa vēsturnieku, ja ne Kremļa, ietekmē, ka viņš bez Latvijas vēsturnieku grupas ziņas viens nobraucis uz Maskavu, kur ticies ar vienu Kremļa vēsturnieku bosu, it kā pēc kaut kādiem, Kremļa sarūpētajām sariktētajām arhīva dokumentu kopijām. To visi zinot, teikšu kā ir - man ticamība šim profesoram nulle! Kāda gan zupa var sanākt, ja tai sāli piemetuši kremļa vēsturnieki????

22.jūl Atbildēt
ir tāds atbilde Guntis Akmeņkalns

Gunta Akmeņkalna mēle melš un pati arī labi zina, ka viņš melo. Vispirms pierādi savu apgalvojumu, bet ja tās ir fantāzijas, tad pieturi tās sev. Žēl, ka tu esi tik apdalīts un nesaproti, ka ja gribi būt objektīvs, tev ir nepieciešamība piekļūt Krievijas arhīviem, jo daudzi dokumenti kuri skar Latviju atrodas tur. Bet tev kā dzimušam rusofobam to nesaprast. Jo vairāk avotu, jo vairāk objektivitātes!

23.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Zināšanai.

Kremļa vēsturnieki jau tagad raksta vēstures grāmatiņas, kurās aprādīts, kā Ukrainā varu sagrāba Zeļenska banda/ hunta, kā šī banda ar ASV atbalstu uztaisīja apvērsumu Ukrainā, kā 2022. gadā Ukraina bez kara pieteikšanas iebruka Krievijas Federācijā, lai iznīcinātu KF, to sadalītu, tautu noslepkavotu, kā varonīgā krievu tauta cīnās, lai atbrīvotu Ukrainas tautu, un ne tikai ukraiņus bet visu rietumeiropu no fašistiem, utt., utt.. Mēs varam tikai pabrīnīties par melu apmēriem, kurus spēj uzmurgot Kremļa ideologi/vēsturnieki!

22.jūl Atbildēt
ir tāds

Un viņus vada Guntis Akmeņkalns, tāpēc tik labi zina ko šie tur dara.

22.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde ir tāds

Lasu tavus tekstus ar prieku. Laba latviešu valoda, var just - cilvēks baudījis izglītību, bet tā arī netieku gudrs, kādēļ esat komunists, kurš saka: visu tautu bērni - savienojaties! :) Zināšanai, tā tas nav domāts, cilvēks cilvēkam ne tuvu nav domāts kā draugs un biedrs, taisni otrādi - zvērs un ienaidnieks! Tavi uzskati ir kliedzošā pretrunā Dieva tā Kunga noliktajai dabai!

22.jūl Atbildēt
ir tāds atbilde Guntis Akmeņkalns

Nezinu gan kāpēc esi negudrs komunists. Nezinu kāpēc tu gribi un kur tu gribi visu tautu bērnus- savienot. Ne mirkli nešaubos, ka tavi uzskati, tu cilvēkam ne tuvu neesi domāts kā draugs un biedrs, taisni otrādi - zvērs un ienaidnieks šoreiz ir īsti vietā! Tavi uzskati ir kliedzošā pretrunā Dieva tā Kunga noliktajai dabai! Tur es piekrītu, jo visu melu tēvs ir sātans, jeb mušu ķēniņ.

22.jūl Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Par melošanu! Melo visi, jau no dzimšanas, pat šūpulī guļošs zīdainis iemanās iebļauties tik tādēļ, lai pievērstu sev uzmanību. Vēsturnieki, traktējot notikumus, nav izņēmumi! Teiksim, šajā rakstā aplūkotais temats - kā Vācieši iesauca savā armijā latviešu puikas nav teikts, ka bija puikas, kuriem tā gribējās ar plinti pašaudīties, ka šie paši kā aptrakuši gāja un pieteicās pakarot, pašaut nolādētos krievaziātus. Pakarot jauniešiem likās romantisks piedzīvojums, kā īstu, jau pieaugušu vīru cienīga rīcība. Tu, tak, arī, būdams 16 gadīgs puika, labprāt stāvētu pie tā galda, tādejādi sajūtoties kā kārtīgs vecis, vai ne?

22.jūl Atbildēt
Edgars

Okupētās Latvijas ģenerālkomisāra Otto Drekslera norādījumi Pašpārvaldes pirmajam ģenerāldirektoram Oskaram Dankeram izdot rīkojumu par latviešu jauniešu iesaukšanu Gaisa spēku palīgdienestā (24.7.1944.)

“..Pamatojoties uz pirmā un iekšlietu ģenerāldirektora Dankera 1944. gada 27. jūlija rīkojumu..,"

Vai Akmeņlauka kungs saprot, kā okupantiem izdevās īstenot savu pretlikumīgo pasākumu? Vēsturnieks H.Biezais (Latvija kāškrusta varā: sveši kungi − pašu ļaudis. East Lansing, Michigan: Gauja, 1992. 534 lp.) un H.Strods (Zem melnbrūnā zobena : Vācijas politika Latvijā 1939-1945. Rīga : Zvaigzne, 1994. 152, [2] lpp.) raksta arī par latviešu tautības militārpersonu un ierēdņu atbildību. Bez kolborantu-bāleliņu aktīvās rīcības vāciešu akcija izgāztos kā Lietuvā.

22.jūl Atbildēt
Juris Seikovskis

Vakar, 11:50

Mīļais cilvēk, nevajag atgremot sovjetu propagandu. Tā visa bija meli. Šodien tas pat vairs nav smieklīgi, bet ir nožēlojami.

Kurzemes cietoksnis nekapitulēja, kapitulēja Vācija, pēc kā Kurzemes cietokšņa cīnītāji nolika ieročus.

Jūs runājat par Hitlera plāniem, pieļauju, ka domājat tā saucamo plānu "Ost". Tikai tas plāns "Ost' ir tikai sovjetu propagandas auglis. Neviens vēsturnieks nevienos arhīvos, ne sovjetu, ne Vācijas vai angļu vai amerikānu nav atradis nevienu dokumentu, kas apliecinātu tāda plāna pastāvēšanu. Tādi ir fakti. Par to ir stāstījis Marks Soloņins Yotubē savos rullīšos. Saite pielikumā.

**LINKS**

Jā, bija holokausts. Ebreju tauta piedzīvoja drausmīgu traģēdiju. Es jūlijā, jāatzīst, ka gan ne katru gadu, aizvedu ziedus uz holokausta upuru kapiem manā dzimtajā pilsētiņā. Par to savos rullīšos ir daudz stāstījis jau augstāk pieminētais Marks Soloņins. Starp citu pēc tautības ebrejs. Iesaku visiem paskatīties, ļoti izglītojoši, tikai uz faktiem balstīts stāstījums.

Diemžēl ir mums divkopienu valsts. Jūs esat tam apliecinājums. Arī tie apmuļķotie un nozombētie, kuri katru gadu 9.maijā gāja uz pobedobesijas tusiņu uz Pārdaugavas karātavu laukumu. WW2 Eiropā faktiski izraisīja PSRS. PSRS bija agresors. Un plāns "Ost" sovjetu propagandai bija vjadzīgs, lai ar meliem pietušētu savas necilvēcīgās ļaundarības. Golodomorā Ukrainā nomira 7 miljoni cilvēku. To pat oficiāli ar dokumentiem atzina un apstiprināja Krievija 2008.gadā. Informāciju varat atrast pie tā paša Marka Soloņina. Var pieminēt sovjetu kolektivizācijas upurus, Gulagu, masu represijas, kuras masveidā skāra tai skaitā arī bijušos sarkanos latviešu strēlniekus. Arī badu Leņingradā. Staļins bija pārliecināts, ka pilsēta kritīs un 1941.g. nemaz nemēgināja to nodrošināt ar pārtiku. Bija aplenkums, bet ne blokāde. To apliecina fakts, ka sovjeti izveda 70 lokomotīves pa Lādogu no Leņingradas 1941.g. rudenī, bet maizi neieveda. Simonovs romānā "Blokāde" min degošo pilsētas elevatoru. Man nav pierādījumu, bet pieļauju, ka to aizdedzināja paši sovjeti. Jo bija pārliecināti, ka pilsēta kritīs. Tā saucamā izdedzinātās zemes stratēģija.

Fašisti bija gan brūnie, gan sarkanie. Pirmie gan saucās Vācu nacionāli sociālistiska strādnieku partija. Tā sovjeti tos nevarēja atļauties saukt, tādēl sauca par fašistiem.

Mordorā režims ir fašistisks. Pilnīgi atbilst fašisma definīcijai. Un ar rīcību Ukrainā to apliecina katru dienu.

P.S. Pieļauju, ka ar Jums nav jēgas diskutēt. Tā laikam bija kļūda, ka veltīju Jums laiku.

23.jūl Atbildēt
Juris Seikovskis

Bija domāts ir tāds Vakar, 11:50

23.jūl Atbildēt

Komentēt