Komentāri: Saules paneļi draud sagādāt vilšanos – brīdina vadības konsultants

Rima Solis

Protams, ka doma bija tikai viena - piecūkot Latviju ar muļķiem notirgojamiem atkritumiem. Noderīgais zaļo kretīns Kariņš procesā iederējās labi. Vēl viens Vienotības ieguldījums tavai nākotnei, Latvija!

23.nov 2023 Atbildēt
janis

kariņš nav kretīns - viņš ir cērme - tam vienalga kādā zarnā baroties

26.nov 2023 Atbildēt
Kalamburs

Dažas lietas, kuras pauž tas kundziņš, tādas arī ir, bet kopumā ņemot - kaut kāds "tirgus tantiņ". Un tāds esot vadības kansultants. Kādu vadību tad šis konsultē?

23.nov 2023 Atbildēt
Oskars Suveizda

Bet ko viņš nepareizu pateica ? To ka Sauli nevaram regulēt ? To ka visi ražo saulainā laikā un neražo tumsā ? Tur jau ir tas āķis, ka bez akumulācijas šis bizness ir ļoti nestabils , praktiski nevadāms , sanāk tādā kā peldēšana pa straumi.

23.nov 2023 Atbildēt
Kalamburs atbilde Oskars Suveizda

Vai es kaut ko teicu, ka nepareizu pateica?

23.nov 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme

Tas nav valdibas konsultants, bet populists, jo saules paneli elektribu razo visu gadu.

23.nov 2023 Atbildēt
Oskars Suveizda

Cik Jums cienītais pašam paneļu uzstādīti ?

23.nov 2023 Atbildēt
Kalamburs atbilde Oskars Suveizda

Viņam ir taisnība. Viņš tikai aizmirsa piebilst, ka tas nenotiek Latvijā.

Bet nu to tak tik izglītotam un zinātnei ticošam, Levita un Kariņa stipendiātam mēs varam piedot.

23.nov 2023 Atbildēt
Kalamburs

Starp citu - kādas valdības konsultants ir kundziņš?

23.nov 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme atbilde Oskars Suveizda

3,6 kW saules stacija un tas jau atmaksajas no pirmas dienas.

23.nov 2023 Atbildēt
Ādolfs Nāks atbilde Marcis Dzelme

tev, marci dzelme, kāds to 3,6 kW saules staciju uzdāvināja, par brīvu uzstādīja un līgumu ar ST noslēdza, ja reiz pelni no pirmās dienas, un vēl, garumzīmes saliec, jefiņ.

23.nov 2023 Atbildēt
Līga B.B.

Āfrikā noteikti. Pie mums, kur gandrīz pusgadu ir nakts - 5 mēnešus tos kā ražojošus var droši neņemt vērā

23.nov 2023 Atbildēt
abolzinis

Tikai teorētiski. Faktiski ziemā paneļi neražo praktiski neko. Jo īpaši, ja dienas ir ārprātīgi īsas. Vēl mazāk saules paneļi ražo, ja ir apsniguši. Jā, es zinu, ka ir uzstādāmi sildītāji, kas kausē sniegu nost, bet tie arī patērē elektrību. Turklāt maksimālo jaudu paneļi var sasniegt tikai, ja saule ir tieši zenītā.

23.nov 2023 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Jā, Mārci, jā, ražo visu gadu, tikai kurā laikā un cik? Un te sanāk, ka naktī neko neražo neviens, bet saulainā vasaras dienā visi ražo maksimāli un elektrības ir par daudz. Kodolenerģijā var regulēt iegūstamās enerģijas daudzumu, bet ar saules baterijām tā nesanāk.

23.nov 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme

tu pats jefin atputies un ES zalais kurs un saule, vejs un AES.

23.nov 2023 Atbildēt
Oma

Ja saules paneļi uz šī kunga mājas saražo elektrību dienas vidū,kad tā nav nevienam vajadzīga un tad arī neko nemaksā viņš to iegrūž vispārējā tīklā.....,bet tad ,teiksim, vakarā to viņam vajag viņš to grib paņem "ārā",bet tad jau tā maksā citu cenu,bet tad sanāk ka tam kam šie paneļi nav ir jāmaksā par sevi un arī par viņu... Nu nedrīkst tā būt..! Paneļus privātā sektorā lai liek cik grib,bet tad lai tie arī ir katra pašpatēriņam,bet ne jau uz citu cilvēku rēķina

23.nov 2023 Atbildēt
Līga B.B.

Visi dzīvo cits uz cita rēķina, jautājums ir tikai kurā brīdī līdzsvara punkts uz kuru pusi (kuram par labu) nobīdās.

23.nov 2023 Atbildēt
Līga B.B.

Visi tādi ekonomist, tādi ekonomisti. Un kā ar to, ka paneļos ieguldītā nauda vairs neinflē ar ātrumu 20% gadā, kā pagājšgad? Protams, ja kāds ir būvējis "biznesa keisu" un gājis uz banku pēc aizņēmuma priekš paneļiem, tas noteikti nestrādā.

Netto sistēmai gan jau arī dienas skaitītas, tāpat kā elektromobiļu priekšrocībām braukt kā grib un stāvēt, kur grib - tiklīdz tiek pārsniegta kritiskā masa, zūd i subsīdijas, i papildu bonusi.

23.nov 2023 Atbildēt
V ilis Gutmanis

Ko tad nu taisnojās? Vai tad divus gadus atpakaļ Latvijā bija kaut kāda savādāka ģeogrāfija un pa šo laiku kaut kas ir kardināli mainijies? Laikam taču nē. Ja gribēji likt saules paneļus lūdzu liec tikai atceries ka tie būs domāti tikai tavām vajadzībām. Notirgot valstij neizmantoto elektrību nesanāks jo vietas pie tāš siles sen jau ir sadalitas un nekādiem sīkmaņiem tur nav vietas. Latvieši ir lētticīgi nelgas noticēja smukām pasaciņām un palīdzēja tikt veikliem darboņiem vaļā no šiem paneļiem. Vienmēr ir jāatcerās viena lita nu neticat jūs vadošājiem muldoņām, domājat paši ar savu galvu. Kaut gan tos kas savulaik mudināja tos paneļus pirkt derētu saukt pie atbildības.

23.nov 2023 Atbildēt
MarisTT

Kāpēc Vācija, Holande, Dānija, Zviedrija liek saules paneļus mājsaimniecībās un komerc saules paneļu laukos? Viņi arī ir muļķi? Vai viņiem arī dienas vidū nav ražošanas pīķi? Nevajadzēja ieviest NETO glabāšanas sistēmu, bet uzreiz NETO norēķinu sistēmu kā Eiropā un tracis izpaliktu. Gribi mājai baterijas- pārdod un pērc un rēķini savu bilanci. Gribi ražot un tikai pārdot- uzņemies tirgus riskus. Apnikuši tie latviešu eksperti. Ka tik pamuldēt un uzzīmēt sliktu scenāriju. Kāpēc Norvēģijā (vēl tumšakā zemē) liek saules baterijas uz naftas platformām? Pīķi traucē? Muldoņas.

23.nov 2023 Atbildēt
Rima Solis

Jā, viņi ir muļķi, bet mazāk muļķi nekā mēs! Viņi pamēģināja un saprata, ka tas viss ir mēsls, bez kura vide būtu zaļāka un pašiem problēmu mazāk, bet mēs paneļojam sevi tagad, kad viņi visu sapratuši! Nekāda efekta, izņemot paneļu ražošanas un tirgošanas biznesu!

23.nov 2023 Atbildēt
Rima Solis

"visi" liek paneļus tāpēc, ka ir zaļās mērkaķošanās laiks, kad iespējams saņemt dažus bonusus, lai gan īslaicīgi.

23.nov 2023 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Nu gan pateici! Kāpēc liek paneļus uz naftas platformām. Liek tāpēc, ka tas ir izdevīgi, mazāk degvielas jāsadedzina ģenerātorā tāpēc arī liek. Kāpēc paneļus liek Ziemeļvalstīs un Vācijā? Vai par enerģijas pārvades izmaksām neesi dzirdējis? Protams, kādā attālā nostūrī saules paneļi ir ļoti izdevīgi, par to nav šaubu, bet ja kā Rīgā uz katras otrās mājas saules paneļi, tad sanāk, ka tas kļūst neizdevīgi. Vienā gadījumā tas var būt ļoti izdevīgi, otrā nē.

23.nov 2023 Atbildēt
Oma

Šo paneļu paredzamais "dzīves ilgums" ir ap 20 gadi un ar to arī tas "zaļums" beigsies....kur liks tās drazas pēc tam ? Vai būs tāpat kā ar nolietoto vēja dzirnavu spārniem? Vācijā to tagad pilni lieli lauki un tā arī neviens īsti nav sapratis ko ar tiem tagad darīt. Zaļā domāšana ? Vai tiešām te kāds par to patiesi domā? Es gan teiktu ,ka tas globāls ienesīgs bizness un par ko tiek piespiesti maksāt visi gribi vai negribi...

23.nov 2023 Atbildēt
Pārdaugavs

Ideja, ka saules enerģija no paneļiem tiek lietota ūdens elektrolīzei, lai iegūtu "zaļo" ūdeņradi, ir diezgan perspektīva. Vācijā pat pētot pazemes krātuves izveidošanas iespēju. Latvijā bez Inčukalna ir arī citas, piemērotas vietas.

23.nov 2023 Atbildēt
V ilis Gutmanis

Ja nav pa grūtu varbūt varētu nosaukt kaut vai vienu? Vai tomēr būtu labāk nerakstīt muļķības.

24.nov 2023 Atbildēt
braucosais

Kungi stutējot paneļus vadijās pēc domas ka lielas inflācijas laikā nauda ir jāiegulda un visi taču liek ! Vai daudzi licēji pētija ārvalstu agrāko pieredzi ? Pīķa stundās saražoto pārvadīt patērētājiem rada zudumus un prasa infrastruktūras pielāgošanu kas prasa līdzekļus un laiku

24.nov 2023 Atbildēt

Komentēt