Komentāri: Vēja parki maksās naudu pašvaldībām un parka ietekmētiem iedzīvotājiem 

Kalamburs

Jaunie OIK'i - TEC dekarbinizācija un 'vēja parki maksās pašvaldībām un ietekmētajiem cilvēkiem'.

Šis viss organiski sasaucas ar iepriekšējās publikācijas pasaciņu "Elektrība kļūs lētāka".

Pati elektrība, iespējams, ka ļoti nesadārdzināsies, jo "zaļās" izmaksas nosegs planktons caur Sadales tīkla tarifiem.

6.mai Atbildēt
Andis Vaičulis

Kārtējā atklātu melu izplatīšana. ST tarifos nav nekādu sadaļu zaļo elektrostaciju subsidēšanai.

Vispār kā var nodokli, nodevu pasniegt kā OIK. OIK ir tad, kad daļu elektrostacijas izmaksu apmaksā visi patērētāji, jo stacijas saražotā elektrība ir dārgāka par tirgū pieejamo. VES maksājums iedzīvotājiem un pašvaldībai būs no VES stacijas īpašnieku ienākumiem pārdodot elektrību tirgū.

6.mai Atbildēt
braucosais atbilde Andis Vaičulis

Kā un kurš to salažoto nogādās patērētājam ? Par kādiem līdzekļiem tiks pielāgota ST infrastruktūra jaunajām ģenerējošām jaudām

6.mai Atbildēt
Kalamburs atbilde Andis Vaičulis

Andi, iesāpējās, jo trāpīju desmitniekā?

......un cēlās `Andis Vaičulis` cīņai pret negantajiem apmelotājiem.....

Saki, Cīnītāj, kādēl sanāca tā, ka liela trokšņa un populisma apvītā "cīņa" pret OIK`u klusiņām pārvērtās par "darbs komisijās un darba grupās" līdz brīdim, kad koalīcijai kļuva skaidrs, ka tas OIK`s ir jāizvāc no rēķiniem un tad sākās sāga ar ST tarifiem?

Tīrākā sakritība, vai ne?

P..S Jums tur visiem tiešām šķiet, ka apkārt ir tikai lumpeņi, kuri drūzmējas pie vēlēšanu urnām uzreiz pēc tam, kad kariņpaps atmet pensionāriem dažus eiro un izsludina "valsts atbalstu "energokrīzē""?

Krīzē, kuras vaininieks ir pats kariņpaps un visa "šaika"?

6.mai Atbildēt
Andis Vaičulis atbilde Kalamburs

Tas, ka divi notikumi notiek aptuveni vienā laikā nenozīmē, ka tur ir cēloņsakarība, tas ir, ka OIK atcelšana saistīta ar ST tarifiem. To apstiprina tas, ka no ST tarifu naudas nekas netiek maksāts OIK staciju īpašniekiem. ST ienākumi tiek izlietoti tikai un vienīgi sadales tīklu uzturēšanai. Tā kā piedāvātā konspirācijas teorija balstās tikai tajā, ka nav izpratnes par OIK un ST tarifiem.

6.mai Atbildēt
Kalamburs atbilde Andis Vaičulis

No kā kā maksā stāciju īpašniekiem?

Varbūt briest tiesvedību vilnis?

6.mai Atbildēt
Kalamburs atbilde Andis Vaičulis

/To apstiprina tas, ka no ST tarifu naudas nekas netiek maksāts OIK staciju īpašniekiem./

Kur to var redzēt?

6.mai Atbildēt
Andis Vaičulis atbilde Kalamburs

Vispār Jūs izteicāt mājienu, ka no ST tarifa tiek maksāts OIK staciju īpašniekiem. Diskusijas noteikumi nosaka, ka pierādījumus sniedz tas, kas izsaka apgalvojumu nevis otrai pusei jāmeklē šie pierādījumi. Esmu skatījies ST tarifu projektu, tur ir izdevumi par algām, materiāliem, elektrību, tomēr nav nekādas izdevumu pozīcijas, kas norādītu uz maksājumiem par OIK.

Šobrīd iespējams OIK īpašniekiem maksā no Latvenergo peļņas, vismaz tāda diskusija iepriekš bija.

7.mai Atbildēt
Arturs Ozols

Salīdzināt ir gandrīz neiespējami . 4 klases skolā beidzu ,kad klasi apgaismoja petrolejas lampas. Mammai darbā bija ar roku griežama reizināšanas mašīna .Bet šobrīd , esot pensionārs , rakstu tekstu datorā , palasu BBC ziņas un ,ja ir vēlēšanās , parakņājos pasaules aprakstos par visu tipu elektrostacijām . Alibaba te piedāvā individuālus hibrīdus - saules paneļi +vēja ģenerators , ar visu sadales un akumulatoru komplektu tikai pa 5-6 tūkstošiem dolāru . Variantu ir krietns simts un raksta ,ka garantē viensētai elektroenerģijas nodrošinājumu bez jebkādiem Sadales tīkliem . Austrālijā ,Brazīlijā ,Ķīnā tādu esot tūkstošiem un ļaudis priecājoties. Pie mums viensētas pie tīkliem un par to visiem kopā jāmaksā . Ūdeņradi nepiedzīvošu ,bet ,domāju ,ka mazbērni noteikti .

6.mai Atbildēt

Komentēt