Komentāri: "Jaunās pensiju piemaksas" vidēji mazākas

Ēriks

Kad man atdos nozagto piemaksu?

22.jūl Atbildēt
Valentīns

Valdība gaida, kad pārējie aizies pie dieviem.

22.jūl Atbildēt
Anita

Tik nelāgi ap sirdi, kas notiek pie mums! Vai pa tiešām šie cilvēki nav pelnījuši normālu attieksmi vecumdienās. Tā ir necieņa pret Latvijas pilsoņiem, kas strādājuši visu savu mūžu, lai vecumdienās skaitītu grašus. Kad citi dzīvo trekni un nesaprot kā ir skaitīt naudiņu, lai maizītei pietiktu. Valdība mētājas ar naudu pa labi un pa kreisi, bet saviem vecīšiem pat nevar samaksāt par nostrādātajiem gadiem.

22.jūl Atbildēt
Jānis

Saeimas Juridiskais birojs ir skaidrojis, ka rakstā publicētais piemaksu atjaunošanas likumā norādītais grafiks pārkāpj LR Satversmi: "Lai gan likumprojektā ietvertais regulējums ir vērsts uz to, lai no 2029. gada būtu novērsta iepriekš aprakstītā nevienlīdzīgā attieksme, tas pats par sevi neparedz to, ka līdz 2029. gadam likumdevējs nodrošinās tādu regulējumu, kas atbilstu Latvijas Republikas Satversmē (turpmāk – Satversme) noteiktajam". Deputāti, kas ir zvērējuši pildīt LR Satversmi, ar savu balsojumu par piemaksu atjaunošanas grafiku līdz 2029.gadam ir pārkāpuši savu doto solījumu, stājoties pie deputātu pienākumu izpildes. Tādu pašu solījumu ir devis Valsts prezidents, kas, neskatoties uz Saeimas Juridiskā biroja skaidrojumu, ir parakstījis likumu par piemaksu pie pensijām atjaunošanu, kaut tas pārkāpj LR Satversmi. Dīvaini, ka no 100 Saeimas deputātiem neatradās 20 deputātu, kas iestātos par Satversmes pārkāpuma labošanu un iesniegtu Satversmes tiesā prasību par likuma labojumu.

Nesen līdzīgā gadījumā Igaunijas valsts prezidents atteicās parakstīt likumu, kas neievēroja vienlīdzīgu attieksmi pret vienādos apstākļos esošiem valsts iedzīvotājiem, kā tas ir prasīts Igaunijas ( arī Latvijas) konstitūcijā. Kāda krasa atšķirība divu kaimiņvalstu prezidentiem par konstitūcijas prasību ievērošanu. Klusē arī Latvijas Tiesībsargs J.Jansons, kura pienākums būtu vērsties ST par šo Satversmes pārkāpumu. Diemžēl klusē arī "ceturtā vara" - Latvijas žurnālisti. Kāpēc?

22.jūl Atbildēt
Jānis Sloģis

Paēdušai izsalkušo nesapratīs. Nekad! Kāpēc atmaksu uzsāks tieši ar 2029.gadu? Vai nebūtu saprātīgi valdībai un 100 gudrajām galvām uzsākt algu palielināšanu no brīža,kad būs izpildījuši sevis dotos solījumus-gluži kā par padarīto darbu? Viņi,tač ir mūsu darba ņēmēji un nodokļu "saprātīgi" turētāji!

22.jūl Atbildēt
Anita Bruzuka

Ja pavisam godīgi, tad būtu jāatdod visi nokavētie maksājumi par visiem gadiem, kad neizmaksāja piemaksu par stāžu līdz 1996. gadam.

22.jūl Atbildēt

Komentēt