Komentāri: Vēja parkiem jānotur Latvijas ekonomika no sabrukuma

gundega

No sabrukuma notur pirkt spēja vai cilvēki laukos kam ir lielsaimniecību vai naturālās saimniecības bez dižiem parādiem audzē gaļu un ir pārtikuši . Vai ir kas pērk rūpniecības preces pilsētniekiem lai būtu nauda pārtikai .Par daudz cilvēku dzīvo pilsētās un hruščovenes tāpēc arī ir krīzes

15.mai Atbildēt
Arturs Ozols

Interesanta un visai nepareiza doma par daudzajiem pilsētniekiem ! Latvijas lauki mūsu IKP summā dod tikai 5-7% vērtības . Pārtika tikai par 40% ir lauksaimniecība ,veikalā turpat viss ,izņemot zaļumus , ir pārstrādes RŪPNIECĪBAS produkti .

15.mai Atbildēt
Arturs Ozols

Pirms izsakos par elektrību ,atvēru lapu ar elektrības cenām Vācijā .Vērtīgi zināt ,jo 2024.g. pirmo mēnešu cena patērētājiem vidēji ir bijusi 42,22 centi/kwh. Atskaitē par 5.-12. maiju Latvijā teikts - 0,081 c/kwh , vai 81,45 eiro/ MWh . Vācijas dārdzību veido nodokļi -29% ,tīkli - 27% PVN -19% , ražotājam tiek tikai 24% no realizācijas cenas .

15.mai Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Jādomā, ka Latvijas valdība nesubsidēs privātos censoņas, bet, ja ko veidos, tad tik kāda valsts uzņēmuma ietvaros. Privātiem jādod tik zaļā gaisma darboties, ja nieze liela!

15.mai Atbildēt
braucosais

Viena nozare izglābs valsti ?

15.mai Atbildēt
Inocents

Ha ha - re, kā "direktoriņi rīkotājiņi" nu rosās: vieni plāno "palaist vēju", bet otri - taisās to noķert! :))

15.mai Atbildēt

Komentēt