Komentāri: Latvijas ražojumu cenas strauji krīt, maksātspēja gan vēl turas

Gundega

Var būt tomēr varētu pārbaudīt kāpēc tik lielas cenas , Karinu tas neinteresē , Kalvīti tas neinteresēja , krīzes ir vienmēr , vajag dot iespēju palikt Latvijā ar sociāliem dzīvokļiem , un 1995 gada vajadzēja dot mazus dažu tūkstošu kredītus zemniekiem ar noteikumu ka šis darbu amatnieks vai celtniekam , pa 1000 ko var nomaksāt 20 gadu laikā varētu cīnīties pret bezdarbu , vai arī lai siltina mājas , vai 100 latniekus īpaši ziemā būs peļķēs un ledū

25.jan Atbildēt
Gundega

Ciematā dzīvoja 20 ģimenes hruščovenes bez darba , pagasta bija vismaz 20 gruntigi saimnieku kuriem bija un vēl ir pat etnogrāfiski autentiskas Ulmanlaiku zemnieku saimniecības ļoti labi saglabātas ar lopiem un vecu traktoru , ja būtu liekā nauda tad varētu veikt remontus un tos arī mazliet veic , kūts piebūvi , jumtu jaunu , pirtinu , mājas piebūvi , pasaulē jau tagad trūkst pārtikas , to varētu darīt jaunajā krizë ja tāda būs , nu banku krīze nebūs .

25.jan Atbildēt
Chils atbilde Gundega

Kur trūkst pārtika? Kurā vietā? Tur kur ņigeri negrib strādāt? Kur tikai gaida humanitāro palīdzību? Kur?

26.jan Atbildēt
Gundega

Ja dotu zemniekiem kredītus kurus var nomaksāt 20 gadu laikā piemēram 5000 kaut tad būtu matreali iegāde un produkcijas vairāk kristu pārtikas cenas kaut nedaudz , kredītus ar valsts garantijām bet tas neatbilst ministriju matemātiskām shēmām .

25.jan Atbildēt
Gundega

Kaut ko jau pusbomzi tajā 1995 gada krīze remontēja pa pats latiem bet īstas naudas amatniekiem ko maksāt īsti nebija , Kalvīša krīze bija debilitàte īstākā labi bija pensionāriem tie iepirktas akcijas jo tādu bija daudz pirms bankrota , Nebija 1 . Ne sociālo dzīvokļu 2 .Ne bērnu pabalstu 3 .Ne kredītu kas sodītu ekonomiku .Atgriežas jo Eiropā iedeva naudu māju siltināšanai ,

25.jan Atbildēt
Gundega

Mēs no 1995 gada dzīvojam Zavodu jeb krievu vai citu rūpnīcu gaidīšanà , atnāks uzcels baigo Zavodu ka padomijà , bet tas nenotiek , mūsu ekonomika ir drumstalām no visa ja , un laiku saimniecību remonti netraucētu te domāju to nabadzīgo 10 hektāru ko ir daudz Lozungi nost ēnu ekonomiku , tieši otrādi dziļos laukos vajadzētu atļaut kādu gadu vismaz lauku veikalam nemaksāt nodokļus ja ir krīze .

25.jan Atbildēt
Arturs Ozols

Neesmu no tiem kuriem viss absolūti slikti . Tomēr ir momenti kuri satrauc un prasa gan pārdomas gan analīzi . Davosā vienu risku grupu apzīmē ar vārdu kopu "ģeoekonomiskie riski". Latvijas eksporta apgrūtinājumi ir viena no šo risku izpausmēm . Pie mums pieņemts satraukti reaģēt uz Krievijas - Ukrainas kara faktu un te nav ko piebilst . Tomēr šī kara ģeoekonomiskās sekas un sociāl - ekonomiskie riski kopumā pat netiek apspriesti . Nedzirdu balsis kuras padziļināti analizētu ekonomikas lejupslīdes sakarību ar minēto karu . Arī šī raksta teksts rāda ,ka problēmas tiek aplūkotas no parasta ekonomiska cikla pozīcijām . Fakts ,ka Latvijas ekonomikā dominē Krievijas , kā ārvalsts investīcijas, veido faktisko ap 400 uzņēmumu ekonomiskas saišu ainu ar Krieviju un tieši šis apstāklis bremzē Latvijas izaugsmi , ievieto mūs ģeoekonomiskā kara notikumu centrā . Cits aspekts ir Eiropas Savienības valstu ekonomisko problēmu pārklājums ar nosacītas atpalicības pārklāju . ES saimnieciskas dzīves apskati un notikumi dažādu valstu ielās , rāda ,ka Savienība strauji zaudē savu vietu pasaules kopumā . Zaļie mērķi un jaunās sistēmas tehnoloģijas pagaidām nenes gaidītos rezultātus un ir redzams ,ka ASV un Ķīna sāk atrauties izaugsmē no ES . Adrese IRENA,org publicē datus ar visu Āfrikas valstu sarakstu kur tiek uzrādīta elektroenerģijas vidējā cena , kas ir 3x zemāka nekā Eiropā !? Un tagad konflikts Sarkanajā jūrā ,kas paceļ Ķīnas un visu Dienvidaustrumāzijas valstu konteineru transporta izmaksas vidēji par 1000 dolāriem par konteineru , arī tas cels izmaksas ES valstīs un arī Latvijā . Jautājumu ir daudz un diemžēl nav redzama aktīva valdības pozīcija jauno izaicinājumu analizē un labklājības izaugsmes ceļu formulējumos.

25.jan Atbildēt
braucosais

Tais valstīs kur ir pirktspēja ir arī ražošana kura nodrošina viņu vajadzības un mums tur nav ko cerēt ielīst , atliek izejvielu piegāde (koksne , kūdra) un lētā darbaspēka niša piegādājot komplektējošās rietumu ražotājiem (neceriet ka kādam vajag gogīgu konkurenci)

25.jan Atbildēt

Komentēt