Izmēģini! Eksotiski un viegli pagatavojami Āzijas ēdieni

© pexels.com

3.lapa

Publicitātes foto

Kukurūzas jakitori

Pagatavošanas laiks - 25 minūtes.

Porciju skaits - 1.

Nepieciešams:

  • 6 mini kukurūzas vālītes;
  • 70 g Teryaki mērces;
  • bambusa iesmiņi;
  • svaigi dārzeņi.

Pagatavošana:

Spraud kukurūzas vālītes uz bambusa iesmiņiem un noblanšē verdošā ūdenī. Pēc tam liec vālītes uz stundu marinēties Teryaki mērcē. Grilē kukurūzu, laiku pa laikam ar otiņu apziežot to ar mērci, lai veidojas kraukšķīgs glazējums. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.