Jāņu siera receptes gan tradīciju cienītājiem, gan veģetāriešiem

© Viktorija Kožemjakina

2.lapa

Viktorija Kožemjakina

2. Marinēts tofu siers

Gatavošanas laiks 10 min+ laiks marinēšanai.

Tofu ir unikāls produkts, jo tam ir neitrāla garša, bet tas labi uzsūc sevī citu produktu garšas, tāpēc šī recepte tofu sieru padarīs par patiesi gardu uzkodu, kas patiks gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem.

Sastāvdaļas:

  • 300-350 g cietā tofu siera
  • 200 ml olīveļļas (vai 50/50 olīveļļas un rapšu eļļas maisījums)
  • 10-15 gb smalki sakapātu saulē kaltētu tomātu
  • 100 g smalki sakapātu melno olīvu
  • 1 ēdamk. smalki sakapāta svaiga rozmarīna
  • 1 ēdamk. svaiga timiāna lapiņu
  • 2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. ķimeņu
  • šķipsniņa čili piparu pulvera vai citu aso piparu
  • sāls, melnie pipari

Pagatavošana:

Sagriez tofu sieru 1x1 cm kubiņos un liec to puslitra burkā vai citā tāda paša apjoma traukā.

Bļodā rūpīgi samaisi visas pārējās receptes sastāvdaļas.
Pārlej eļļas maisījumu pāri sieram, uzliec burkai vāku vai aptin trauka virsmu ar pārtikas plēvi un atstāj uz 3-4 stundām marinēties istabas temperatūrā (ja izmanto tikai olīveļļu, tad sieru nevajag likt ledusskapī, jo olīveļļa vēsumā sastingst. Ja marinādei izmanto olīveļļas un rapšu eļļas maisījumu, tad var uzglabāt arī ledusskapī).

Baudi sieru kopā ar iecienītu maizi vai grauzdiņiem!

Virtuvē

Gaidot ciemiņus, mēs vēlamies tos iepriecināt un pārsteigt ar dažādiem gardumiem. Nākamreiz pagatavojiet šo recepti - panētu sieru!

Svarīgākais