Jāņu siera receptes gan tradīciju cienītājiem, gan veģetāriešiem

© Viktorija Kožemjakina

Jāņu svinības nav iedomājamas bez siera, taču mūsdienīgi svinētāji līdzās zeltainajam ķimeņu siera ritulim galdā vēlas celt arī stilīgas uzkodas gan klasikas cienītājiem, gan netradicionālākiem līgotājiem, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas receptes marinētām siera uzkodām, kas gan klasisku sieru izlasi, gan tofu sieru padarīs par modernu gardumu gada īsākajai naktij!

Viktorija Kožemjakina

1. Marinētu sieru izlase līgotāju gaumē

Gatavošanas laiks 10 min+ laiks marinēšanai.

Sastāvdaļas

  • 300-400 g dažādu sieru (piemēram, Jāņu siera, Čederas, fetas u.c.)
  • 150 ml saulespuķu vai rapšu eļļas
  • Saišķis smalki sakapātu diļļu
  • Saišķis smalki sakapātu lociņu
  • 2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamk. balzamiko mērces
  • 1 ēdamk. rozā piparu
  • Sāls (var arī nepievienot, jo siers ir sāļš)

Pagatavošana:

Sagriez sieru vienādā izmēra plāksnēs vai standziņās, rūpīgi izkārto to vismaz 2cm dziļā traukā.

Citā traukā sajauc visas pārējās receptes sastāvdaļas un iegūto marinādi pārlej pāri sieram.

Liec ledusskapī un baudi pēc dažām stundām!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā