Jāņu svinības nav iedomājamas bez siera, taču mūsdienīgi svinētāji līdzās zeltainajam ķimeņu siera ritulim galdā vēlas celt arī stilīgas uzkodas gan klasikas cienītājiem, gan netradicionālākiem līgotājiem, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas receptes marinētām siera uzkodām, kas gan klasisku sieru izlasi, gan tofu sieru padarīs par modernu gardumu gada īsākajai naktij!
Gatavošanas laiks 10 min+ laiks marinēšanai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana:
Sagriez sieru vienādā izmēra plāksnēs vai standziņās, rūpīgi izkārto to vismaz 2cm dziļā traukā.
Citā traukā sajauc visas pārējās receptes sastāvdaļas un iegūto marinādi pārlej pāri sieram.
Liec ledusskapī un baudi pēc dažām stundām!