2.lapa
2
Biskvītam:
Krēmam:
Dekoram:
rieksti, dzērvenes, marmelāde
Pagatavošana:
Gatavo biskvītu. Sajauc miltu maisījumu ar mandeļu miltiem, cepamo pulveri, sodu, kakao, sāli un pūdercukuru. Otrā traukā sajauc kokosa eļļu ar mandeļu pienu un etiķi. Savieno abas sastāvdaļas, kārtīgi samaisa un lej cepamajā kūkas formā. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30-45 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no kūkas formas lieluma. Ja forma būs mazāka un mīkla būs biezāka, jācep būs ilgāk.
Biskvītu atdzesē pilnībā, tad to sagriež vairākās kārtās. Ja ir vēlme, lai kūka būtu mitrāka, katru biskvīta kārtu nedaudz aprasina ar ūdeni vai kādu sīrupu.
Samaļ biezpienu ar pūdercukuru līdz krēma konsistencei. Pievieno jogurtu un citrona sulu. Krēmam jābūt biezam; ja tā nav, piejauc vēl krēmīgo biezpienu.
Kūku gatavo, secīgi kārtās liekot vispirms biskvītu, tad krēmu, atkal biskvītu un virsū krēmu. Atstāj daļu krēma kūkas apsmērēšanai.
Ļauj kūkai nostāvēties un tad to dekorē.
Avoti: