Tuvojas valsts svētki un tas ir īstais laiks celt galdā sarkanbaltsarkano velveta kūku. Piedāvajam divas atšķirīgas receptes, ar kurām pārsteigt mājiniekus un viesus valsts svētku laikā.
1
Krēmam:
Biskvītam:
VAI
1. Sviestam pievieno cukuru un visu samaisa.
2. Tad pa vienai maisījumam pievieno olas. Vispirms pievieno vienu olu, kuru kārtīgi iemaisa un tikai tad pievieno otru olu.
3. Tad visam pievieno vaniļas ekstraktu.
1. Miltiem pievieno cepamo pulveri un sāli. Tad visu kopā izsijā. Pēc sijāšanas vēlreiz visu samaisa.
2. Miltiem pievieno 2 ēdamkarotes kako pulvera.
3. Lai iegūtu kūkas slaveno sarkano krāsu un nebūtu jāizmanto mākslīgās krāsvielas, ņem talkā samīcītas bietes. Bietes būs dabiska krāsviela, kas piešķirs biskvītam toni.
Jāņem vērā, ka, izmatojot biešu biezeni, biskvīts nebūs tik izteikti sarkans, kā tad, ja izmanto pārtikas krāsvielu (skat. attēlu zemāk).
Ja vēlies spilgtu toni, izmanto pārtikas krāsvielu. Pārtikas krāsvielu sajauc ar paniņām un visam pievieno ēdamkaroti etiķa. Visu samaisa un pievieno miltu maisījumam.
Visu turpina maisīt.
4. Ar sviestu iezied cepamo formu un iekaisi tajā kakao pulveri. Ievieto pannā sagatavoto mīklu. Kūkas kārtām būs nepieciešami trīs biskvīti.
Biskvītu liec cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cep aptuveni 30 minūtes.
5. Lai radītu drupačas, ar ko apklāt kūku, būs nepieciešams mazāks gabaliņš kūkas biskvīta, kuru sasmalcina ar rīves palīdzību.
7. Ar krēmu apsmērē visu kūku un tad to apber ar sagatavotajām drumstalām.
8. Visbeidzot, kūkas dekoram vari pievienot no marcipāna veidotus ziedus vai to vienkārši izrotāt ar makarūniem, riekstiem, ogām, šokolādi utt.