RECEPTE
Sēņu krēmzupa
Vajadzēs:
- 60 g kaltētu sēņu
- 750 ml karsta ūdens
- 90 g sviesta
- 65 g sakapātu sīpolu
- 3 ķiploka daiviņas
- 600 g šampinjonu
- 350 ml miltu
- 200 ml sarkanvīna
- Sāls
- Pipari
- 700 ml vistas buljona (veģetārajā ēdienā var izmantot dārzeņu buljonu)
- 1 tēkjarote kaltētu garšaugu maisījuma
- ½ tējkarote kaltēta timiāna
- 2 lauru lapas
- 300 ml saldā krējuma
- 30 g sakapātu pētersīļu
- 30 g sakapātu lociņu
Pagatavošana
- Bļodā ievieto kaltētas sēnes un aplej ar karstu ūdeni. Mērcē 30 minūtes. Pēc tam sēnes izņem ārā un ļauj ūdenim notecēt. Tad sēnes novieto uz papīra dvielīšiem. Ūdeni, kas notecēja bļodā, neizlej, jo to būs nepieciešams pievienot
- Katliņā uz lēnas uguns izkausē 45 g sviesta. Klāt pievieno sīpolus un apcep. Kad tie ir zeltaini brūni, pievieno ķiploku
- Katliņā pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un turpina cept uz vidējas uguns. Nedaudz apcep un pievieno kaltētās sēnes
- Cep 10 minūtes, tad pievieno 200 ml sarkanvīna
- Pievieno atlikušos 45 g sviesta un maisa, kamēr tas izkusis. Pievieno miltus un maisa, kamēr visas sēnes ir nedaudz aplipušas ar miltiem
- Pievieno aptuveni 200 ml ar ūdeni, kas notecēja no kaltētajām sēnēm. Kārtīgi izmaisa, lai neizveidotos miltu kunkulīši
- Klāt pielej vistas buljonu (veģetārajā ēdienā var pievienot arī dārzeņu blujonu)
- Pievieno kaltēto garšaugu maisījumu, kaltētu timiānu, lauru lapas un sāli
- Gatavo uz lielas uguns, kamēr zupa sāk nedaudz vārīties. Tad liesmu samazina līdz pašai mazākajai, uzliek vāku un gatavo vēl 20 minūtes
- Kad zupa ir gatava pasniegšanai, izņem lauru lapas. Pievieno saldo krējumu, piparus un sāli pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa
- Pasniedzot, pārkaisa ar pētresīļiem un lociņiem
Avoti:
"The Spruce" - How to Dry Mushrooms in Your Oven; How to Dry Mushrooms in a Dehydrator
Dehydrator
Recepte no "Valmieras Ziņām"