RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

4.lapa

pixabay.com

#SARKANĀ BISKVĪTA KŪKA

Sastāvdaļas (biskvītam):

  • 250 g miltu
  • 230 ml paniņas
  • 100 g sviests
  • 180 g cukura
  • 2 olas
  • 40-50 ml biešu sulas
  • 1.5 ēd.k. kakao pulveris
  • 1 tējkarote sāls
  • 1tējkarote sodas
  • tējkarote etiķa

Sastāvdaļas (krēmam) :

  • 360 g biezpiena
  • 100 g pūdercukura
  • 2-3 mandarīni

Pagatavošana:

  1. Sakuļ sviestu ar cukuru un sāli. Pievieno olas un turpina kult;
  2. Koncentrēto biešu sulu sajauc ar kakao pulveri un izmaisa, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno masai un samaisa. Pieber 2/3 miltu un pielej paniņas, sakuļ. Pieliek arī pārējos miltus;
  3. Citā bļodā ielej etiķi un pārber ar sodu. Tas sāks burbuļot, nemaisi! Lej virsū mīklu un iejauc tajā sodu un etiķi;
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C un ietauko kūku formu vai formas. Lielumu un izmēru izvēlies pēc patikas. Mīklu lej formā un cep 25-40 minūtes atkarībā no izvēlētās kūkas formas diametra. Izcepto biskvītu atdzesē;
  5. Mandarīniem norīvē miziņas;
  6. Biezpienam pievieno pūdercukuru un sulu no viena mandarīna. Samaļ ar blenderi biezā krēmā, ja nepieciešams, pievieno vēl sulu. Beigās krēmam piejauc arī mandarīnu miziņas;
  7. Biskvītu griež uz pusēm un pilda ar krēmu, virsū liek dzērvenes un pūdercukuru.

* Recepte no "gardezi.lv"

VIDEO RECEPTE: Klasiskās sarkanās velvetkūkas pagatavošana

Virtuvē

Ja meklējat ātri pagatavojamu, veselīgu un sildošu zupu, kas ne tikai būs ļoti garšīga, bet arī sniegs enerģiju un sasildīs, tad šī burkānu un ingvera zupa būs īstā! Burkāni ir lielisks A vitamīna avots, bet ingvers palīdz uzlabot gremošanu un dod siltumu. Šī zupa ir ideāla ātrai pusdienu vai vakariņu sagatavošanai - to var pagatavot tikai 20 minūtēs! Ar recepti dalās “exmple.com”.

Svarīgākais