RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

4.lapa

pixabay.com

#SARKANĀ BISKVĪTA KŪKA

Sastāvdaļas (biskvītam):

  • 250 g miltu
  • 230 ml paniņas
  • 100 g sviests
  • 180 g cukura
  • 2 olas
  • 40-50 ml biešu sulas
  • 1.5 ēd.k. kakao pulveris
  • 1 tējkarote sāls
  • 1tējkarote sodas
  • tējkarote etiķa

Sastāvdaļas (krēmam) :

  • 360 g biezpiena
  • 100 g pūdercukura
  • 2-3 mandarīni

Pagatavošana:

  1. Sakuļ sviestu ar cukuru un sāli. Pievieno olas un turpina kult;
  2. Koncentrēto biešu sulu sajauc ar kakao pulveri un izmaisa, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno masai un samaisa. Pieber 2/3 miltu un pielej paniņas, sakuļ. Pieliek arī pārējos miltus;
  3. Citā bļodā ielej etiķi un pārber ar sodu. Tas sāks burbuļot, nemaisi! Lej virsū mīklu un iejauc tajā sodu un etiķi;
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C un ietauko kūku formu vai formas. Lielumu un izmēru izvēlies pēc patikas. Mīklu lej formā un cep 25-40 minūtes atkarībā no izvēlētās kūkas formas diametra. Izcepto biskvītu atdzesē;
  5. Mandarīniem norīvē miziņas;
  6. Biezpienam pievieno pūdercukuru un sulu no viena mandarīna. Samaļ ar blenderi biezā krēmā, ja nepieciešams, pievieno vēl sulu. Beigās krēmam piejauc arī mandarīnu miziņas;
  7. Biskvītu griež uz pusēm un pilda ar krēmu, virsū liek dzērvenes un pūdercukuru.

* Recepte no "gardezi.lv"

VIDEO RECEPTE: Klasiskās sarkanās velvetkūkas pagatavošana

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais