RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

4.lapa

pixabay.com

#SARKANĀ BISKVĪTA KŪKA

Sastāvdaļas (biskvītam):

  • 250 g miltu
  • 230 ml paniņas
  • 100 g sviests
  • 180 g cukura
  • 2 olas
  • 40-50 ml biešu sulas
  • 1.5 ēd.k. kakao pulveris
  • 1 tējkarote sāls
  • 1tējkarote sodas
  • tējkarote etiķa

Sastāvdaļas (krēmam) :

  • 360 g biezpiena
  • 100 g pūdercukura
  • 2-3 mandarīni

Pagatavošana:

  1. Sakuļ sviestu ar cukuru un sāli. Pievieno olas un turpina kult;
  2. Koncentrēto biešu sulu sajauc ar kakao pulveri un izmaisa, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno masai un samaisa. Pieber 2/3 miltu un pielej paniņas, sakuļ. Pieliek arī pārējos miltus;
  3. Citā bļodā ielej etiķi un pārber ar sodu. Tas sāks burbuļot, nemaisi! Lej virsū mīklu un iejauc tajā sodu un etiķi;
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C un ietauko kūku formu vai formas. Lielumu un izmēru izvēlies pēc patikas. Mīklu lej formā un cep 25-40 minūtes atkarībā no izvēlētās kūkas formas diametra. Izcepto biskvītu atdzesē;
  5. Mandarīniem norīvē miziņas;
  6. Biezpienam pievieno pūdercukuru un sulu no viena mandarīna. Samaļ ar blenderi biezā krēmā, ja nepieciešams, pievieno vēl sulu. Beigās krēmam piejauc arī mandarīnu miziņas;
  7. Biskvītu griež uz pusēm un pilda ar krēmu, virsū liek dzērvenes un pūdercukuru.

* Recepte no "gardezi.lv"

VIDEO RECEPTE: Klasiskās sarkanās velvetkūkas pagatavošana