2.lapa
ĶIRBJU SMALKMAIZĪTES (MAFINI) AR ŠOKOLĀDES GABALIŅIEM
Nepieciešams:
- 140 grami miltu
- Šokolādes gabaliņi
- Tējkarote sodas
- Tējkarote cepamā pulvera
- Pustējkarote sāls
- Tējkarote kanēļa
- Ceturtdaļtējkarotes muskatrieksta pulvera
- Ceturtdaļtējkarotes pulverveida ingvera
- 85 grami cukura
- 220 gramus ābolu mērces
- Viena ola
- Viena tējkarote vaniļas
- Viena galda karoti + vienu tējkaroti rapšu eļļas
- Viena neliela bundžiņa (~250 gramu) ķirbja biezeņa
- Smalkmaizīšu cepamā forma
- Eļļa, sviests, vai speciāls līdzeklis, lai apstrādātu pannu
Pagatavošana:
- Sāc ar krāsns ieslēgšanu, lai tā sāktu silt. Nepieciešamā temperatūra - 175 grādi
- Apstrādā smalkmaizīšu metālu formu, lai mafini nepieliptu
- Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas un visas cītīgi samaisa
- Tad atsevišķā traukā samaisa visus mitrās sastāvdaļas - olu, ķirbja biezeni, ābolu mērci, vaniļu, rapšu eļļu
- Samaisītajām mitrajām sastāvdaļām pievieno jau viendabīgi samaisītās sausās sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisa
- Masai pievieno šokolādes gabaliņus un maigi tos iemaisa mīklā
- Samaisīto masu pilda formiņu pannā
- Cep 15 minūtes un gatavs!
Turpinājumu lasi nākamajā lapā