Trīs receptes vienkāršu Halovīna saldumu pagatavošanai

3.lapa

pixabay.com

# BALLĪŠU KŪCIŅAS JEB KEIKPOPI

Sastāvdaļas:

  • “Selga” cepumi 24 gb
  • krēmsiers 140 g
  • kanēlis 1tk
  • ēdamkarote izkausēta sviesta
  • ēdamkarote medus
  • šokolāde 200g

Pagatavošana:

  1. Sadrupina cepumus. Pievieno krēmsieru, izkausētu sviestu, medu un kanēli - kārtīgi samaisa;
  2. No masas uztaisa bumbiņas, saliek uz paplātes un liek ledusskapī uz 1 h;
  3. Izkausē šokolādi ūdens peldē. Kociņa galu iemērcē šokolādē un tad iesprauč katrā bumbiņā pa vienam. Ļauj nostiprināties (var ielikt ledusskapī uz 10 min);
  4. Tad katru bumbiņu mērcē izkausētā šokolādē un apber ar kādu dekoru. Liec ledusskapī, līdz šokolādes kārta sacietē.

* Recepte "Mans Rimi"

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais