Trīs receptes vienkāršu Halovīna saldumu pagatavošanai

31.oktobra vakarā daudzviet pasaulē tiek atzīmēts Halovīns. Portāls apkopojis vairākas receptes Halovīna svētku ēdienu pagatavošanai.

pinterest.com

# CEPUMI "ZIRNEKLĪTIS"

Sastāvdaļas:

  • 70 g izkausēta sviesta
  • 50 g zemesriekstu sviesta
  • 150 g brūnā cukura
  • 1 ola
  • tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 180 g miltu
  • 1/2 tk dzēstas sodas
  • 100 g piena šokolādes
Pagatavošana:
  1. Zemesriekstu sviestu, sviestu un cukuru samaisa viendabīgā masā. Tai pievieno vaniļas ekstraktu un olu;
  2. Pēc tam sajauktajai masai pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot šokolādi;
  3. Visu rūpīgi samaisa;
  4. Uz pannas izklāj cepampapīru un iegūtu masu pa ēdamkarotei liek uz pannas;
  5. Cep cepumus 180 grādu temperatūrā 10-12 minūtes;
  6. Kad tie gatavi izņem no krāsns un ļauj atdzist;
  7. Izkausē šokolādi;
  8. Ar garnējamo priekšmetu palīdzību ar šokolādi uz atdzesētajiem cepumiem uzzīmē zirnekli.

* Recepte no "BBC Food"

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.