8 dzērieni, kas no rīta pamodinās tevi labāk nekā kafija

© unsplash.com

Kafija no rītiem sniedz papildus nepieciešamo enerģiju un mundrumu, lai pilnvērtīgi sāktu dienu. Ir cilvēki, kas savus rītus nespēj iedomāties bez karsti kūpošas kafijas tases, savukārt citi no tās izvairās un nelieto. Šādos gadījumos var meklēt alternatīvus dzērienus, kas sniegs ja ne to pašu, tad līdzīgu sajūtu kā kafija. Izrādās, ka pasaulē ir pietiekami daudz dažādu veselīgu dzērienu, kas var mūs no rīta pamodināt labāk nekā kafija.

unsplash.com

1. Chai tēja

Chai tējas izcelsme ir Indija. Šīs tējas pamatā ir melnā tēja, kurai klāt pievienotas dažādas garšvielas. Tā kā melnā tēja satur kofeīnu, tā tāpat kā kafija sniegs enerģiju un mundrumu. Šai tējai bieži tiek pievienots ingvers, kas palīdz labāk strādāt gremošanas traktam un mazina kuņģa darbības problēmas, tāpat tējai pievieno kanēli, kas remdē nogurumu un paātrina vielmaiņu, un kardamonu, kas ir dabisks detoksikācijas līdzeklis.

unsplash.com

2. Zaļā tēja

Zaļā tēja ir antioksidantiem bagāta, tāpēc arī veselīga, un tajā ir pietiekami daudz kofeīna, lai palielinātu enerģijas līmeni no rītiem. Ir arī pierādīts, ka tase zaļās tējas palīdz uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs un veicina labu zarnu veselību.

unsplash.com

3. Matča

Matča ir kā zaļā tēja uz steroīdiem. Tā ir kaltētu, maltu zaļās tējas lapu kopums, kurā ir 137 reizes vairāk antioksidantu nekā vienkārši pagatavotā zaļajā tējā. Pateicoties tajā esošajam lielajam L-teanīna daudzumam, dzerot matču, jūs uzņemsiet lielu kofeīna daudzumu. Tiek uzskatīts, ka tase matčas satur 70 mg kofeīna, taču tase kafijas - 100 līdz 140 mg.

unsplash.com

4. Mate tēja

Mate tēja nāk no Dienvidamerikas. Akmeņozola lapu tēja satur kofeīnu, kas palīdzēs justies mundriem un možiem. Šī tēja būs tikpat stipra kā kafija un veselīga kā citas dabīgās tējas. Šī tēja dabiski satur 24 vitamīnus un minerālvielas, 15 aminoskābes un daudz antioksidantu.

unsplash.com

5. Kombuča

Raudzētais tējas dzēriens jeb kombuča ir ļoti veselīgs un atstāj pozitīvu ietekmi uz zarnu veselību, jo satur labās baktērijas - probiotikas. Dzerot šo probiotikām bagāto dzērienu no rītiem, jūs pamodināsiet savu gremošanas sistēmu.

unsplash.com

6. Pieneņu sakņu tēja

Pieneņu sakņu tēja sākotnēji var nešķist kārdinoša, taču tā ir ļoti veselīga un izcila kafijas alternatīva. Tā pēc garšas būs maigāka nekā kafija, bet tāpat spēs sniegt nepieciešamo enerģijas lādiņu agri no rīta. Šī tēja spēj mazināt gremošanas traucējumus un ir lielisks detoksikācijas līdzeklis.

unsplash.com

7. Karsts ūdens ar citronu un medu

Daudzi cilvēki sāk savu rītu ar karstu citronu ūdeni. Izrādās, ka šim ūdenim nepieciešams pievienot arī medu. Vai zināt, kāpēc ir labi dzert šādu dzērienu no rītiem? Jo tas vairo enerģiju, iedarbina gremošanas traktu, kā arī spēj cīnīties ar infekcijas slimībām un ir arī labs detoksikācijas līdzeklis.

unsplash.com

8. Ledusauksts ūdens

No rīta izdzerot glāzi ledaina ūdens, tiek pamodināts gremošanas trakts un paātrinās asinsrite. Turklāt pēc astoņu stundu ilga miega ķermenis alkst pēc ūdens. Ūdens ir jādzer no rītiem, īpaši tad, ja dzerat kafiju, lai nepiedzīvotu dehidratāciju.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais