4 pazīmes, kas liecina par trauksmi

© unsplash.com

Trauksme ir psihisks stāvoklis, kam ir raksturīgs nemiers, satraukums, uzbudinātība u.c. Kā atpazīt to vai jums ir trauksme? Kādi ir populārākie trauksmes priekšvēstneši un blakusparādības?

unsplash.com

1. Nemitīgi jūtaties satraukts

Satraukums ir emocija, ko piedzīvo ikkatrs. Kādus spēj satraukt lielas lietas un tas notiek reti, citi satraucas arī par niekiem, bet vēl citus, iespējams, šī emocija nepamet ne mirkli. Parasta satraukšanās ir īslaicīga reakcija uz nepazīstamu problēmu vai potenciāliem draudiem. Satraukums var negatīvi ietekmēt gan garīgo, gan fizisko veselību, liekot jums justies nemierīgiem, aizkaitinātiem vai nomāktiem.

unsplash.com

2. Uzbudināmība

Uzbudinājuma sajūta ir izplatīta reakcija uz stresu, un tā bieži var rasties bez brīdinājuma. Tomēr, ja uzbudinājuma līmenis šķiet intensīvāks vai regulārāks nekā parasti, tas var norādīt uz garīgās veselības problēmām, tostarp trauksmi. Uzbudinājums var rasties kopā arī ar citām ar trauksmi saistītām slimībām, piemēram, depresiju un bipolāriem traucējumiem.

unsplash.com

3. Nemiers

Nemiers, nemierīga sajūta ir viena no izplatītākajām trauksmes pazīmēm. Tas ir arī veids, kā jūsu ķermenis brīdina par tuvojošām "briesmām" tiešā un pārnestā nozīmē. Satraucošās situācijās jūsu ķermenis atbrīvo adrenalīnu, lai sagatavotu jūs konkrētajai situācijai. Lai nomierinātos un mazinātu nemieru, ieteicams atrasts klusu vietu, kur pasēdēt un atpūsties. Ja izjūtat nemieru, atsakieties no kofeīna saturošiem dzērieniem un alkohola.

unsplash.com

4. Miega problēmas

Daudziem cilvēkiem līdztekus trauksmei ir arī problēmas ar miegu. Bieži vien šiem cilvēkiem ir grūtības aizmigt vai arī miegs ir ļoti trausls. Miega problēmas rada emocionālais stāvoklis, bailes, nemiers u.c. Miega trūkums var negatīvi ietekmēt gan garīgo, gan fizisko pašsajūtu. Tas ne tikai fiziski nogurdina, bet arī var izraisīt nogurumu, grūtības koncentrēties. Pētījumi liecina, ka bezmiegs var saasināt esošo trauksmi vai depresiju, kā arī radīt jaunas psiholoģiskas problēmas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Steidzīgajās ikdienas gaitās pat nenojaušam, ka daudzi mūsu paradumi var kaitēt zobu veselībai. Iespējams, no dažiem var atbrīvoties bez pūlēm, bet ar citiem tik labi neveiksies.

Svarīgākais