4 dabīgās antibiotikas, kuras var palīdzēt uzlabot veselību

© unsplash.com

Ir klāt septembris, kad laiks palēnām no siltās un patīkamās vasaras nomainās pret vēso un krāsaino rudeni. Lai arī aiz loga vēl valda patīkams siltums, ilgi vairs nav jāgaida, kad sāks palikt vēsāks. Iestājoties vēsam laikam pavisam viegli ir noķert pirmās iesnas un klepu. Saaukstējoties mēs visbiežāk dodamies uz aptieku pēc zālēm, lai ātrāk justos labi. Lai nevajadzētu pie nelielas saaukstēšanās skriet uz aptieku pēc zālēm, varat uzlabot veselību arī ar dabiskajām antibiotikām jeb dabiskiem produktiem, kuriem piemīt antibakteriālas īpašības

unsplash.com

1. Manukas medus

Manuka medus ir medus, kuru ievāc bites Jaunzēlandē no manuka krūma ziediem. Šim medum tiek piedēvētas dziedinošas īpašības. Viena no šī medus galvenajām īpašībām, kāpēc tas ir labs veselībai, ir tā antibakteriālās un pretiekaisuma īpašības, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu.

unsplash.com

2. Ingvers

Ingvers jau sen tiek izmantots kā dabiskā antibiotika, lai cīnītos ar sezonālām slimībām un infekcijām. Ingvers plaši tiek izmantots tradicionālajā ķīniešu medicīnā. Pētījumos ir pierādīts, ka lietojot ingveru, tas palīdz stiprināt imūnsistēmu, stimulējot antivielu veidošanos.

unsplash.com

3. Oregano jeb raudenes eļļa

Arī oregano eļļu uzskata par dabisko antibiotiku, jo tā spēj iznīcināt dažāda veida baktērijas organismā. Šī eļļa satur savienojumus (karvakrolu un timolu), kas spēj efektīvi cīnīties ar baktērijām, novēršot infekcijas attīstības risku.

unsplash.com

4. Ķiploks

Kur tad nu bez ķiploka! Arī visiem tika labi zināmais ķiploks tiek uzskatīts par dabas antibiotiku. Ķiplokos atrodas vairāki vērtīgi antibakteriālie savienojumu, tostarp alicīns. Alicīns ļoti efektīvi cīnās pret dažādiem baktēriju celmiem, tādējādi, ēdot ķiplokus, var uzlaboties jūsu veselības stāvoklis.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Steidzīgajās ikdienas gaitās pat nenojaušam, ka daudzi mūsu paradumi var kaitēt zobu veselībai. Iespējams, no dažiem var atbrīvoties bez pūlēm, bet ar citiem tik labi neveiksies.

Svarīgākais