3 iemesli, kāpēc, kļūstot vecāki, sliktāk guļam

© unsplash.com

Kļūstot vecākiem, mūsu ķermenī notiek dažādas pārmaiņas, tajā skaitā mainās mūsu miega kvalitāte un tā ilgums. Tā ir dabiska novecošanās sastāvdaļa. Noskaidrojiet iemeslus, kāpēc, kļūstot vecāki, cilvēki biežāk pamostas nakts vidū!

unsplash.com

1. Veselības problēmas

Dažādi faktori var ietekmēt to, kāpēc kļūstot vecāki, mēs biežāk ceļamies jeb pamostamies nakts vidū. Viens no iemesliem ir veselības problēmas. Ja jūs ir piemeklējušas kādas veselības likstas, tad, piemēram, to dēļ vai medikamentu dēļ varat biežāk pamosties naktī nekā jaunības gados.

Vidēji senioriem katru nakti ir jāguļ 7-8 stundas, lai atpūstos un justos moži. Diemžēl, senioriem novecojot, viņu ķermeņa dabiskie miega hormoni var sākt mainīties, izraisot grūtības aizmigt.

unsplash.com

2. Izmaiņas miega režīmā

Daudzi faktori var veicināt bezmiegu gados vecākiem cilvēkiem, piemēram, ķermeņa ķīmisko vielu un hormonu izmaiņas dzīvesveida paradumu, veselības stāvokļa vai medikamentu dēļ. Gados vecāki cilvēki parasti pavada vairāk laika vieglā miega stadijā nekā dziļa miega stadijā. Tas var izraisīt biežu pamošanos nakts laikā.

unsplash.com

3. Stress par pasaulē notiekošo

Apkārt pasaulē notiekošais arī var būtiski ietekmēt miega kvalitāti, jo prāts ir nodarbināts ar dažādām raizēm. Dažādas globālas problēmas, piemēram, karadarbība, Covid-19 pandēmija u.c., var radīt iekšēju nemieru un trauksmi, kā rezultātā nakts laikā ir grūtāk iemigt un atslābināties. Tāpat, ikdienā daudz domājot par sliktām lietām un notikumiem, tas var atspoguļoties arī sapņos!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Steidzīgajās ikdienas gaitās pat nenojaušam, ka daudzi mūsu paradumi var kaitēt zobu veselībai. Iespējams, no dažiem var atbrīvoties bez pūlēm, bet ar citiem tik labi neveiksies.

Svarīgākais