Cik bieži dienas laikā nepieciešams atkārtoti uzklāt saules aizsargkrēmu?

© unsplash.com

Vasarā, dodoties ārpus telpām, svarīgi ir uzklāt uz ķermeņa saules aizsargkrēmu. Saules aizsargkrēms palīdz ne tikai izvairīties no apdegumiem, bet arī kaitīgajiem saules stariem.

Cik bieži nepieciešams uzklāt saules aizsargkrēmu? Kāpēc to ir svarīgi lietot?

Regulāri lietojot saules aizsargkrēmu iespējams ne tikai novērst saules apdegumus, ādas vēzi, bet arī priekšlaicīgu novecošanos.

Kas ir SPF, UV, UVB, UVC un UVA?

  • SPF - saules aizsardzības faktors atspoguļo saules aizsargkrēma spēju pasargāt ādu no ultravioletajiem stariem.
  • UV - ultravioletais starojums.
  • UVB stari - ultarvioletie stari, kas ir atbildīgi par saules apdegumiem un ādas vēzi.
  • UVC - starojums zemes virsmu nesasniedz.
  • UVA - starojums veicina ādas novecošanos. Vispārēja dienas gaisma.

Dermatoloģe Anna Čiena atklāj, cik bieži dienas laikā nepieciešams uzklāt uz ādas saules aizsargkrēmu, lai tas darbotos efektīvi. Dermatoloģe ikdienas lietošanai iesaka izvēlieties sauļošanās līdzekli ar SPF aizsardzību vismaz 30. Ja pavadāt daudz laika ārpus telpām, ieteicams izvēlēties aizsarglīdzekļus ar SPF 50.

Cik bieži dienas laikā nepieciešams uzklāt saules aizsargkrēmu?

Dermatoloģe norāda, ka saules aizsargkrēmu nepieciešams atkārtoti uz ādas uzklāt ik pēc divām stundām, īpaši tas attiecas pēc peldes vai intensīvas svīšanas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Ir klāt septembris, kad laiks palēnām no siltās un patīkamās vasaras nomainās pret vēso un krāsaino rudeni. Lai arī aiz loga vēl valda patīkams siltums, ilgi vairs nav jāgaida, kad sāks palikt vēsāks. Iestājoties vēsam laikam pavisam viegli ir noķert pirmās iesnas un klepu. Saaukstējoties mēs visbiežāk dodamies uz aptieku pēc zālēm, lai ātrāk justos labi. Lai nevajadzētu pie nelielas saaukstēšanās skriet uz aptieku pēc zālēm, varat uzlabot veselību arī ar dabiskajām antibiotikām jeb dabiskiem produktiem, kuriem piemīt antibakteriālas īpašības

Svarīgākais