Noderīgi: kā cīnīties ar karstā laika izraisītām galvassāpēm?

© unsplash.com

Vasara ir viens no patīkamākajiem gadalaikiem. Spoži spīd saule, garastāvoklis uzlabojas un ir laiks, lai baudītu dažādas aktivitātes svaigā gaisā. Karstajās un tveicīgajās vasaras dienās ir svarīgi parūpēties par sevi un savu veselību!

Karstās vasaras dienas var būt bīstamas ne tikai mājdzīvniekiem un senioriem, bet arī bērniem un pieaugušajiem.

Tveicīgajas dienās ir pavisam viegli piedzīvot dehidrāciju, tāpēc svarīgi ir regulāri dzert ūdeni. Dehidrācija var izraisīt dažādas veselības likstas.

Izrādās, ka karstajās vasaras dienās, nepietiekami dzerot ūdeni, varam piedzīvot migrēnu.

Karstajā laikā organisms zaudē daudz šķidruma, pateicoties svīšanai. Ja regulāri netiek dzerts ūdens, var rasties dehidrācija, kam secīgi var sekot stipras galvassāpes jeb migrēna.

Kas jādara, ja jūs ir piemeklējusi karstuma un dehidrācijas radīta migrēna vasarā:

  1. Samaziniet apkārtējo troksni līdz minimumam.
  2. Dzeriet daudz šķidruma.
  3. Lietojiet pretsāpju medikamentus, piemēram, ibuprofēnu vai paracetamolu.

Ārsti norāda, ja stiprās galvassāpes tveicīgajās vasaras dienās jūs piemeklē bieži vai arī sāpes ilgstoši nemazinās, kā arī izjūtat jutību pret spilgtu gaismu, nekavējoties meklējiet palīdzību pie mediķiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Ir klāt septembris, kad laiks palēnām no siltās un patīkamās vasaras nomainās pret vēso un krāsaino rudeni. Lai arī aiz loga vēl valda patīkams siltums, ilgi vairs nav jāgaida, kad sāks palikt vēsāks. Iestājoties vēsam laikam pavisam viegli ir noķert pirmās iesnas un klepu. Saaukstējoties mēs visbiežāk dodamies uz aptieku pēc zālēm, lai ātrāk justos labi. Lai nevajadzētu pie nelielas saaukstēšanās skriet uz aptieku pēc zālēm, varat uzlabot veselību arī ar dabiskajām antibiotikām jeb dabiskiem produktiem, kuriem piemīt antibakteriālas īpašības

Svarīgākais