8 simptomi, kas liecina, ka ķermenis signalizē par veselības problēmām

© unsplash.com

Bieži vien pirms paši apzināmies, ka mūs ir piemeklējušas veselības problēmas, ķermenis jau laikus par tām mums ziņo. Noskaidrojiet, ko par mūsu veselības stāvokli liecina pēkšņi niezoša āda, tirpas kājas un izmaiņas rokrakstā.

unsplash.com

1. Tirpiņas jeb "skudriņu" skraidīšana pa kājām

Ja jūtat dīvainas sajūtas kājās un pēdās, piemēram, tirpiņas, ložņājošo jeb itkā "skudriņu" skraidīšanu pa kājām, tas var liecināt par nemierīgo kāju sindromu. Nemierīgo kāju sindroms ir neiroloģiski traucējumi. Tas visbiežāk izpaužas kā nepatīkamas sajūtas kājās, tās pastiprinās tieši miera laikā, piemēram, guļot, bet mazinās, kad sākam kustēties.

unsplash.com

2. Izmaiņas rokrakstā, ožas zudums un spilgti sapņi

Ārsti brīdina, ja jūs pēkšņi izjūtas ožas zudumu, izmaiņas runā un rakstībā, kā arī redzas spilgtu sapņus, kurus var uzskatīt arī par murgiem, tas var liecināt par Pārkinsona slimību. Pārkinsona slimība ir hroniska progresējoša centrālās nervu sistēmas slimība.

pexels.com

3. Niezoša āda

Pēkšņa un nepārvarama nieze var liecināt par dažadām iekšējām problēmām, tai skaitā hormonāliem traucējumiem, ekzēmu, alerģijām. Ja nieze nepāriet vai kļūst arvien neizturamāka, griezieties pie ārsta un veiciet asins analīzes, lai noskaidrotu problēmas cēloni.

unsplash.com

4. Tieksme visu laiku gulēt jeb nepārvarama miegainība

Tieksmi visu laiku gulēt jeb miegainību mēdz dēvēt par hipersomniju. Šo veselības problēmu var izraisīt ne tikai liels nogurums. Atsevišķas autoimūnās slimības var izraisīt nepārvaramu vēlmi gulēt jebkurā vietā un laikā. Turklāt šo sajūtu var izraisīt arī alkohola lietošana pirms gulētiešanas.

unsplash.com

5. Izmaiņas acu krāsā

Mediķi norāda, ja esat pamanījusi izmaiņas savā acu krāsā, tas var liecināt par veselības problēmām. Ja ap jūsu acu radzeni ir izveidojis balts vai pelēks gredzens, tas var liecināt par augstu holesterīna līmeni. Šādas acs izmaiņas visbiežāk manāmas cilvēkiem, kas jaunāki par 45 gadiem. Pats tā sauktais gredzens ir nekaitīgs un neietekmē redzi.

unsplash.com

6. Dusmas un agresija

Dusmu izvirdumi ne vienmēr ir saistīti ar jūsu temperementīgo raksturu. Daži pētnieki norāda, ka pēkšņi un strauji dusmu izvirdumi varētu būt saistīti ar depresiju. Depresiju var raksturot ne tikai zems enerģija līmenis vai skumjas, tā var izpausties arī kā agresīva uzvedība.

unsplash.com

7. Tieksme pēc sāļiem ēdieniem

Sāļu ēdienu baudīšana nav nekas slikts, ja viss tiek darīt ar normu. Ja jūs jūtat, ka nespējat kontrolēt tieksmi pēc sāļiem ēdieniem vai arī tas ir vienīgas, kas jums kārojas un varat apēst, ir nepieciešams noskaidrot iemeslu. Medicīnas eksperti norāda, ka šāda nepārvarama tieksme pēc sāļiem ēdieniem var būt saistāma ar dehidrāciju, dzelzs deficītu organismā, anēmiju vai pirmsmenstruālo sindromu.

unsplash.com

8. Nemitīgas slāpes

Eksperti norāda, ka nepārtrauktu slāpju izjušana nav normāla. Reizēm nemitīgas slāpes var rasties, ja neesat sen dzēris ūdeni jeb piedzīvojat dehidrāciju. Tāpat nepārvaramu slāpju sajūtu var radīt jūsu uzturs, ja ikdienā ēdat daudz pikantus vai sāļus ēdienus. Tomēr pastāvīgas slāpes var liecināt arī par diabētu vai grūtniecību.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Ir klāt septembris, kad laiks palēnām no siltās un patīkamās vasaras nomainās pret vēso un krāsaino rudeni. Lai arī aiz loga vēl valda patīkams siltums, ilgi vairs nav jāgaida, kad sāks palikt vēsāks. Iestājoties vēsam laikam pavisam viegli ir noķert pirmās iesnas un klepu. Saaukstējoties mēs visbiežāk dodamies uz aptieku pēc zālēm, lai ātrāk justos labi. Lai nevajadzētu pie nelielas saaukstēšanās skriet uz aptieku pēc zālēm, varat uzlabot veselību arī ar dabiskajām antibiotikām jeb dabiskiem produktiem, kuriem piemīt antibakteriālas īpašības

Svarīgākais