7 neparasti veidi, kā novērst niezi pēc knišļu kodumiem

© unsplash.com

Vasara nav iedomājama bez dažādiem knišļiem. Šovasar odi ir īpaši aktīvi. Ja pēc atpūtas svaigā gaisā esat vienos odu kodumos un tie niez, izmēģiniet kādu no šīm metodēm, kas mazinās nepatīkamās sajūtas!

unsplash.com

1. Auzu pārslas

Auzu pārslas var mazināt niezi un pietūkumu, jo tās satur īpašus savienojumus, kuriem piemīt kairinājumu mazinošas īpašības.

Kā pagatavot pretniezes līdzekli?

Sajauciet auzu pārslas un ūdeni attiecībā 1:1. Uzklājiet auzu pārslu masu un niezošās vietas un atstājiet to tur uz 10 minūtēm. Pēc tam noskalojiet ādu.

unsplash.com

2. Ledus

Ledus pateicoties tam, ka ir auksts, var mazināt iekaisumu.

Kā pagatavot pretniezes līdzekli?

Amerikas Dermatoloģijas akadēmija iesaka izmantot aukstu, mitru lupatiņu vai ledus gabaliņus, lai mazinātu niezi. Ja izmantosies ledu, tad pirms tā uzlikšanas uz niezošās, iekaisušās ādas, uzklājiet sausu lupatiņu. Tādā veidā pasargāsiet ādu no apsaldējuma. Lai mazinātu niezi, vairākas reizes dienā (5 līdz 10 minūtes) paturiet pie ādas auksto kompresi.

unsplash.com

3. Medus

Medus jau izsenis tiek izmantots kā ārstniecības līdzeklis. Izrādās, ka tas var palīdzēt ne tikai sāpoša kakla ārstēšanā, bet arī mazināt ādas iekaisumus. Medum piemīt antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības.

Kā pagatavot pretniezes līdzekli?

Uz niezošās ādas uzklājiet nedaudz medus. Pēc kāda laika noskalojiet lipīgo ādu.

unsplash.com

4. Alveja

Alvejai var rast daudz un dažādus pielietojumus. Tas ir ne tikai skaists istabas augs, bet arī labs ārstniecības augs, lai to izmantotu skaistumkopšanā, saules apdegumu un odu kodumu dziedēšanā.

Kā pagatavot pretniezes līdzekli?

Nogrieziet nelielu auga daļu. Uzklājiet auga lapā esošo želeju uz sakairinātās ādas. Ļaujiet uzklātajai želejai uz ādas nožūt.

unsplash.com

5. Cepamā soda

Cepamais sodai var rast dažādus pielietojumus, sākot no kulinārijas līdz pat mājas uzkopšanai. Izrādās, ka cepamā soda var arī mazināt nepatīkamās sajūtas pēc odu kodumiem.

Kā pagatavot pretniezes līdzekli?

Sajauciet vienu ēdamkaroti cepamās sodas ar ūdeni. Jums nepieciešams izveidot pastai līdzīgas konsistences masu. Uzklājiet masu uz ādas vietās, kur ir odu kodumi. Atstājiet balto masu uz ādas 10 minūtes, pēc tam odu sakosto vietu noskalojiet.

unsplash.com

6. Baziliks

Smaržīgo baziliku izmanto dažādos dabīgos, augu izcelsmes līdzekļos, lai dziedētu ādas problēmas. Bazilika lapās atrodamie antioksidanti var mazināt iekaisumu.

Kā pagatavot pretniezes līdzekli?

Aplejiet 15 gramus bazilika lapiņu ar divām tasē karsta ūdens. Pagaidiet līdz šķidrums atdziest. Iemērciet šķidrumā vates plāksnīti un vieglām kustībām sasmērējiet iekaisušo ādu.

unsplash.com

7. Sīpols

Sīpolu sulai piemīt dabiskas pretsēnīšu un antibakteriālas īpašības, kas var mazināt infekcijas iespējamību.

Kā pagatavot pretniezes līdzekli?

Sagrieziet sīpolu šķēlītēs vai gabaliņos. Uzlieciet sīpolu uz sakairinātās ādas, tieši koduma vietā. Paturiet sīpolu pie ādas pāris minūtes. Pēc tam noskalojiet ādu ar siltu ūdeni.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Arvien biežāk medicīnā – gan diagnostikā, gan ārstniecībā – pielieto starpdisciplināru pieeju un komandas darbu. Jaunākie krustpunkti savieno neiroloģiju un oftalmoloģiju. Ko, raugoties acīs, var uzzināt par mūsu smadzenēm un kāpēc rūpes par vienu palīdz saglabāt arī otra veselību?