Kā ēst veselīgāk, neatsakoties no gardām maltītēm: 5 vērtīgi ieteikumi

© pexels.com

3.lapa

pexels.com


3. Balto miltu vietā - pilngraudu produkti

Olga Ļubina iesaka padomāt, kādus produktus ikdienas ēdienkartē varētu aizvietot ar veselīgākām alternatīvām.

“Piemēram, ja ikdienā lieto makaronus no augstākā labuma miltiem, centies tos aizvietot ar pilngraudu makaroniem, bet baltos rīsus - ar brūnajiem. Tā uzņemsi vairāk mikroelementu - minerālvielu, vitamīnu, šķiedrvielu. Šādas izmaiņas uzturā uzlabos gremošanas trakta darbību un mikrofloru, kā arī veicinās zarnu peristaltiku. Pilngraudu produktos atrodamās šķiedrvielas arī mazina glikozes un holesterīna uzsūkšanos. Turklāt pilngraudu produktu lietošana var veicināt ātrāku sāta sajūtu, tādējādi mazinot apēstā ēdiena daudzumu,” norāda eksperte.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Pastāvīgs nogurums, pat pēc šķietami laba miega. Miglains prāts, nevēlēšanās socializēties, grūtības koncentrēties, zems enerģijas līmenis – šie simptomi var šķist normāli mūsdienu aizņemtajā ikdienā. Tomēr tie var liecināt arī par kaut ko dziļāku – par stāvokli, ko sauc par hroniska noguruma sindromu jeb funkcionālu izsīkumu. Lūk, kā atpazīt, vai tas attiecas arī uz tevi, raksta “Healthline.com” speciālisti.

Svarīgākais