Olīveļļu mēs ikdienā mēdzam izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. Tomēr tajā esošie mikroelementi ir tik labi mūsu veselībai, ka speciālisti iesaka šo eļļu izmantot ne tikai produktu pagatavošanā, bet iesākt arī ar to mūsu rītus. Olīveļļā atrodas vērtīgie mikroelementi, kuri var nodrošināt enerģiju un palēlināt citu barības vielu uzsūkšanos ēdienreizes laikā, tādējādi veicinot ilgstošāku sāta sajūtu. Tā satur A, D, E un K vitamīnus. Pārliecinies pats par olīveļļas brīnumainajām īpašībām un maini savus paradumus. Sāc rītus ar karoti olīveļļas!
Augstākā labuma neapstrādātā olīveļļa satur aptuveni 30 miligramus polifenola, kas organismā darbojas, kā antioksidants un mazina iekaisumu rašanos. Neapstrādāta olīveļļa satur mononepiesātinātās taukskābes un palīdz palielināt ABL holesterīnu jeb augsta blīvuma "labo" holesterīnu. Un samazināt ZBL holesterīnu jeb zema blīvuma "slikto" holesterīnu. Pētījumos ir pierādījies, ka ēdot antiokisdantiem bagātus produktus, tas palīdz samazināt sirds slimību riskus.