5 lietas, ko darīt, ja ir aizsmakusi balss

© pexels.com

5.lapa

pexels.com

5. Nē kafijai, alkoholam un cigaretēm

Kofeīns un alkohols vēl vairāk sausina kakla gļotādu, tāpēc jāizvairās no to lietošanas. Tāpat jāizvairās no smēķēšanas, jo tabakas dūmi ir vistiešākie balsenes kairinātāji. Smēķētājiem nereti ir piesmakusi balss, kas liecina par pastāvīgu balsenes kairinājumu.

Ja balss aizsmakums turpinās ilgāk par desmit dienām, jāapmeklē ārsts, lai izzinātu tā iemeslu. Aizsmakuma cēloņi var būt dažādi, piemēram, kuņģa skābes reflukss - kad kuņģa skābe ieplūst atpakaļ barības vadā. Tāpat to var izraisīt arī smēķēšana, pārmērīga klepošana, alerģija, psihogēnie faktori, piemēram, stress, vairogdziedzera slimības, rīkles bojājums, kā arī izaugumi uz balss saitēm (polipi), labdabīgie un ļaundabīgie audzēji.

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!