5 barības vielas, kas noteikti pietrūkst organismam ziemā

© pexels.com

2.lapa

pexels.com

2. Šķiedrvielas

Šķiedrvielas ir būtiskas veselīgas zarnu mikrofloras uzturēšanai. Tās paātrina pārtikas gremošanas procesus, pazemina holesterīna līmeni asinīs un palīdz attīrīt organismu. Dienā vidēji ieteicams uzņemt ap 10 gramiem šķiedrvielu uz 1000 kalorijām.

Galvenie šķiedrvielu avoti ir dažādi graudu izstrādājumi (kviešu klijas, auzu pārslas, pilngraudu maize, rieksti (mandeles, kokosrieksti, zemesrieksti, lazdu rieksti, valrieksti u.c.), pākšaugi (baltās pupiņas, zirņi u.c.), sēnes (baravikas, gailenes u.c.), dārzeņi (selerijas sakne, burkāni, rabarberi, sīpoli, ziedkāposti, baltie galviņkāposti, bietes, kartupeļi u.c.), kā arī augļi un ogas — žāvētas vīģes, žāvētas aprikozes, upenes, cidonijas, mellenes, avenes, kivi, avokado, āboli, ērkšķogas u.c.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Kad deguns ir aizlikts vai kakls kņud, parasti sapņojam par siltu, nomierinošu pirts tvaiku. Taču pilnvērtīgu pirts apmeklējumu var aizstāt ar vienkāršiem mājas paņēmieniem, kas palīdz atvērt elpceļus, atslābināt muskuļus un uzlabot pašsajūtu. Turklāt šo procesu var padarīt vēl patīkamāku ar aromterapijas elementiem, piemēram, ēteriskajām eļļām. Ar padomiem dalās “Simple Living”.

Svarīgākais