8 populāri mīti par olām, kuri būtu jāaizmirst

© pexels.com

4.lapa

pexels.com

4. Olu gatavošanas veidam nav nozīmes

Patiesībā, lai olas tiešām būtu vērtīgas mūsu veselībai, nozīme ir arī veidam, kā tās ir pagatavotas. Ja tās cep krāsnī 180 grādos pēc Celsija, tad aptuveni 40 minūtēs tās zaudē 45% vitamīna D. Vārītās olās saglabājas gandrīz 90% tajās esošo vitamīnu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais