Ārste nosauc 4 svarīgas lietas, kas būtu jāzina par cukura ietekmi uz veselību

© Publicitātes foto

3.lapa

pexels.com

3. Domā kritiski, analizē ražotāja sniegto informāciju

Jēdziens „slēptie cukuri” ir ļoti interesants, jo vairumā gadījumu cukuru neviens nav „slēpis”. Visi produkti, kuriem ir salda garša, satur cukuru, taču vairumā gadījumu cilvēki neapzinās, cik daudz. Piemēram, jogurts - brīnišķīgs piena produkts, centrālais kalcija avots cilvēku uzturā, bet vienā porcijā (160 - 180 gramu) var būt līdz pat 7 tējkarotēm cukura jeb visas dienas cukura deva. „Slēptie cukuri”, manuprāt, ir tikai tā saucamajos diētiskajos un „diabētiskajos” produktos, taču informācija par to, ka produktam nav pievienots cukurs, ir ļoti mulsinoša. Ja lasīsim informāciju uz maizes iepakojuma, tad uzzināsim, ka uz 100 gramiem maizes ir 45 - 54 grami ogļhidrātu, tātad šķēlīte maizes, kuras svars ir 25 grami, satur 11 - 14 gramus salikto ogļhidrātu, kas savukārt satur noteiktu daudzumu cukura. Cukurs nav pievienots, taču tas tur ir. Tātad katra cilvēka draugs ir ražotāja sniegtā informācija uz produkta iepakojuma.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.