5 ēdieni, kurus maldīgi mēdzam uzskatīt par neveselīgiem

© pexels.com

5.lapa

pexels.com

5. Soja

Ir liela atšķirība starp pilnībā vai minimāli apstrādātu soju. Pie minimāli apstrādātas sojas pieskaitāma edamame, tofu un sojas piens, bet pie pilnībā apstrādātas - sojas proteīna koncentrāts. Minimāli apstrādātā sojā ir augu valsts proteīns, kas nodrošina mūs ar tām pašām aminoskābēm, kuras atrodamas proteīnā, kas ir gaļā.

Avots

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais