5 ēdieni, kurus maldīgi mēdzam uzskatīt par neveselīgiem

© pexels.com

Mūsdienās nereti iedalām visus pārtikas produktus "veselīgajos" un "neveselīgajos", taču bieži vien tie mēdz "pārceļot" no vienas kategorijas uz otru. Šoreiz apskatīsim piecus produktus, kurus patiesībā no neveselīgo produktu kastītes varam izņemt, ja esam tur tos ielikuši.

pexels.com

1. Kartupeļi

Izrādās, ka kartupeļi ir nedaudz pārprasti ogļhidrātu dēļ, jo cilvēki visus ogļhidrātu veidus mēdz sajaukt kopā. Lai gan kartupeļi satur ogļhidrātus, tajos ir arī daudz vērtīgu uzturvielu. Piemēram, nelielā kartupelī ir aptuveni 3 grami šķiedrvielu un 8 % dzelzs, 10% magnēzija, 12 % C vitamīna un 17% kālija no nepieciešamās dienas devas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Alkoholiķis ir cilvēks, kurš lieto alkoholiskos dzērienus pārmērīgā daudzumā, nespēj to kontrolēt un pats saviem spēkiem nespēj atteikties no grādīgo dzērienu malkošanas. Nav definēts viens alkoholisma cēlonis, kuru varētu attiecināt uz visiem, kas slīgst atkarībā. Alkohola atkarību var veicināt dažādi faktori. Šoreiz aplūkosim piecus faktorus, kuri var veicināt atkarību no alkohola!

Svarīgākais