5 ēdieni, kurus maldīgi mēdzam uzskatīt par neveselīgiem

© pexels.com

Mūsdienās nereti iedalām visus pārtikas produktus "veselīgajos" un "neveselīgajos", taču bieži vien tie mēdz "pārceļot" no vienas kategorijas uz otru. Šoreiz apskatīsim piecus produktus, kurus patiesībā no neveselīgo produktu kastītes varam izņemt, ja esam tur tos ielikuši.

pexels.com

1. Kartupeļi

Izrādās, ka kartupeļi ir nedaudz pārprasti ogļhidrātu dēļ, jo cilvēki visus ogļhidrātu veidus mēdz sajaukt kopā. Lai gan kartupeļi satur ogļhidrātus, tajos ir arī daudz vērtīgu uzturvielu. Piemēram, nelielā kartupelī ir aptuveni 3 grami šķiedrvielu un 8 % dzelzs, 10% magnēzija, 12 % C vitamīna un 17% kālija no nepieciešamās dienas devas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Bezmiegs vai miega traucējumi skar lielu daļu iedzīvotāju, taču parasti tas tiek ignorēts - tomēr veselības eksperti norāda, ka sliktai miega kvalitātei var būt ārkārtīgi nopietnas sekas, sākot no uzmanības un atmiņas traucējumiem līdz pat diabēta vai sirds un asinsvadu slimību attīstības riskam. Ar ieteikumiem, kā parūpēties par savu miegu, dalās tv3.lt.

Svarīgākais