5 ēdieni, kurus maldīgi mēdzam uzskatīt par neveselīgiem

© pexels.com

Mūsdienās nereti iedalām visus pārtikas produktus "veselīgajos" un "neveselīgajos", taču bieži vien tie mēdz "pārceļot" no vienas kategorijas uz otru. Šoreiz apskatīsim piecus produktus, kurus patiesībā no neveselīgo produktu kastītes varam izņemt, ja esam tur tos ielikuši.

pexels.com

1. Kartupeļi

Izrādās, ka kartupeļi ir nedaudz pārprasti ogļhidrātu dēļ, jo cilvēki visus ogļhidrātu veidus mēdz sajaukt kopā. Lai gan kartupeļi satur ogļhidrātus, tajos ir arī daudz vērtīgu uzturvielu. Piemēram, nelielā kartupelī ir aptuveni 3 grami šķiedrvielu un 8 % dzelzs, 10% magnēzija, 12 % C vitamīna un 17% kālija no nepieciešamās dienas devas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Pastāvīgs nogurums, pat pēc šķietami laba miega. Miglains prāts, nevēlēšanās socializēties, grūtības koncentrēties, zems enerģijas līmenis – šie simptomi var šķist normāli mūsdienu aizņemtajā ikdienā. Tomēr tie var liecināt arī par kaut ko dziļāku – par stāvokli, ko sauc par hroniska noguruma sindromu jeb funkcionālu izsīkumu. Lūk, kā atpazīt, vai tas attiecas arī uz tevi, raksta “Healthline.com” speciālisti.

Svarīgākais