4 vienkārši veidi, kā mājas apstākļos pārbaudīt, vai mati ir veselīgi

© pexels.com

Mati ir viena no mūsu skaistākajām dabīgajām rotām, tāpēc ir svarīgi parūpēties par to veselību. Nereti tā gan paliek otrajā plānā, tāpēc izmēģini šos portāla "Bright Side" piedāvātos 4 testus, kas var palīdzēt mājas apastākļos saprast, vai matiem nav nepieciešama palīdzība.

pexels.com

1. Folikula tests

Lai saprastu, vai mati ir veselīgi un nav jāsatraucas par to izkrišanu, vispirms jāpārbauda matu saknes. Kā to izdarīt? Vispirms izrauj vienu matu. Centies to satvert pēc iespējas tuvāk skalpam, lai izrautos arī matu sakne. Veselīgam matam saknes forma atgādinās "spuldzi". Ja sakne ir maza un neatgādina spuldzes formu, tad mati ir vārgi un tie jāaprūpē.

Ko darīt: izvairies no ciešām frizūrām (zirgastes, bizes), īpaši, kad dodies gulēt. Uzturā iekļauj vairāk Vidussjūras diētai raksturīgos produktus - svaigus augļus, dārzeņus, jogurtus, sierus, olīveļļu un citus produktus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!