7 ēdieni, kas var kaitēt veselībai, ja tos ēd nepareizajā laikā

© pexels.com

6.lapa

pexels.com

6. Citrusaugļu sulu nedzert pie maltītes

Varētu šķist veselīgi visam piedzert klāt svaigi spiestu citrusaugļu sulu, taču tā nav. Citrusaugļi ir ļoti skābi, un to lietošana kopā ar galveno maltīti vai tūlīt pēc tās palielina skābes veidošanos, kas var izraisīt dažas nepatīkamas gremošanas problēmas, piemēram, grēmas un smaguma sajūtu kuņģī.

Pēc ēdienreizes vēlam nedaudz pagaidīt un tikai tad baudīt augļu sulu.

Gaļu var ēst visu dienu, lai iegūtu pietiekami daudz olbaltumvielu. Bet esiet piesardzīgi ēdot to no rīta, jo pēc šādas smagas maltītes organismam var būt pārāk grūti to sagremot.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais