Magnijs ir ārkārtīgi svarīgs minerāls mūsu organismam. Magnijs organismā ir iesaistīts daudzās ķīmiskās reakcijās, darbojas dažādās enzīmu sistēmās un tam piemīt kardioprotektīva – sirdi sargājoša – iedarbība. Portāls "Healthline" uzskaitījis veselīgus pārtikas produktus, kas satur daudz magnija.
Tumšajā šokolādē ir 64 miligrami magnija uz 28 gramiem šokolādes. Turklāt tajā ir arī daudz dzelzs, vara un mangāna.
Tumšā šokolāde ir bagāta arī ar antioksidantiem, kas neitralizē brīvos radikāļus - kaitīgas molekulas, kas var sabojāt šūnas un izraisīt slimības. Tā ir īpaši labvēlīga sirds veselībai, jo satur flavanolus.
Lai maksimāli izmantotu tumšās šokolādes priekšrocības, jāizvēlas produkts, kas satur vismaz 70% kakao.