7 populāri uzskati par veselīgu uzturu, no kuriem tūlīt pat jāatsakās

© Pexels

4.lapa

pexels

4. Veselīgas eļļas padara ēdienu labāku

Kokosriekstu eļļa, linsēklu eļļa, ķirbja eļļa... Šīs eļļas ir iecienītas to cilvēku vidū, kuri pieturas pie veselīga uztura. Daudzi tās izmanto ēdiena cepšanai, taču tas ir brīdis, kad šīs eļļas kļūst pat bīstamas. Linsēklu eļļa, piemēram, kļūst indīga, kad to silda, jo tajā ir daudz nepiesātināto skābju. Dažas eļļas labāk izmantot tikai svaigā veidā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais