6 ļoti veselīgi produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst pārdozēt

© pixabay

3.lapa

pixabay

3. Bietes

Bietes ir bagātīgs vitamīnu un minerālu avots. Bietēs ir arī daudz slāpekļa oksīda, ko organisms pārvērš nitrātos, kas pazemina asissnspiedienu. Pēc tam tie tiek pārvērsti nitrozamīnos, kuri atrodami arī gaļā. Šīs vielas var attīstīt slimības, tāpēc jāizvairās ēst pārlieku daudz bietes. Tāpat neēd bietes kopā ar sarkano gaļu, kurā arī ir šīs vielas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Lai arī Jāņos dažādu kārdinājumu netrūkst, pārmērības var novest pie dažādām veselības problēmām. Vienkāršus un noderīgus ieteikumus par svētku maltīšu baudīšanu bez riska veselībai un aptieciņas saturu izbraukumiem sniedz Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors, gastroenterologs, internists VCA "Aura", Aleksejs Derovs un farmaceite Jeļena Bebre.

Svarīgākais