6 ļoti veselīgi produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst pārdozēt

© pixabay

3.lapa

pixabay

3. Bietes

Bietes ir bagātīgs vitamīnu un minerālu avots. Bietēs ir arī daudz slāpekļa oksīda, ko organisms pārvērš nitrātos, kas pazemina asissnspiedienu. Pēc tam tie tiek pārvērsti nitrozamīnos, kuri atrodami arī gaļā. Šīs vielas var attīstīt slimības, tāpēc jāizvairās ēst pārlieku daudz bietes. Tāpat neēd bietes kopā ar sarkano gaļu, kurā arī ir šīs vielas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais