6 ļoti veselīgi produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst pārdozēt

© pixabay

3.lapa

pixabay

3. Bietes

Bietes ir bagātīgs vitamīnu un minerālu avots. Bietēs ir arī daudz slāpekļa oksīda, ko organisms pārvērš nitrātos, kas pazemina asissnspiedienu. Pēc tam tie tiek pārvērsti nitrozamīnos, kuri atrodami arī gaļā. Šīs vielas var attīstīt slimības, tāpēc jāizvairās ēst pārlieku daudz bietes. Tāpat neēd bietes kopā ar sarkano gaļu, kurā arī ir šīs vielas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Ikviens no mums ir piedzīvojis brīžus, kad nevari atcerēties, kur noliki atslēgas, kā sauca jauno kolēģi vai ko vēlējies nopirkt veikalā. Labā ziņa – atmiņa nav nemainīga, un to iespējams trenēt gluži kā muskuļus. Nav vajadzīgi sarežģīti vingrinājumi vai dārgi kursi – pietiek ar mazām viltībām, kuras ikviens var ieviest ikdienā, raksta “Harvard Health Publishing”.