6 ļoti veselīgi produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst pārdozēt

© pixabay

2.lapa

pixabay

2. Burkāni

Burkāni ir bagātīgi ar beta karotīnu, ko mūsu organisms pārvērš A vitamīnā. Lai gan ar A vitamīnu nav iespējams pārdozēt, jo organisms pārvērš tik daudz beta karotīna tajā, cik tam nepieciešams, pārāk daudz paša beta karotīna var radīt karotenēmiju - kaite, kas padara ādu dzeltenu. Jāteic gan, ka karotīns pārstrādājas un nenodara ļaunumu organismam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais