7 veselībai vērtīgākie pārtikas produkti, kuri jāiegādājas esot pašizolācijā

© pixabay

2.lapa

pixabay

1. Konservi

Izdzirdot vārdu "konservi" noteikti automātiski prātā nāk gaļas konservi, taču jāatceras, ka konservēti tiek arī augļi un dārzeņi. Augļos ir no 45% (persiki) līdz 90% (greipfrūti) nepieciešamās dienas C vitamīna devas.

Lielisks šķiedrvielu, C grupas vitamīnu un citu vērtīgu uzturvielu avots ir konservēti dārzeņi, piemēram, kukurūza, pupiņas, zirņi un citi, kas papildinās ikdienas maltītes un piešķirs tām nelielu daudzveidību.

pixabay

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais