10 pārsteidzoši un mazzināmi fakti par dzērvenēm, kas palīdz saglabāt veselību

© pixabay

2.lapa

Ilze Zvēra/F64

Un vēl...

7. Rudenī, skābējot kāpostus, ieteicams tiem pievienot dzērvenes vai brūklenes, jo tās lieliski papildina kāpostu garšu. Ir daudz un dažādu veidu, kā dzērvenes izmantot kulinārijā. Dzērvenes var uzglabāt gan svaigā veidā, gan sasaldētas.

8. Jūrnieki savos braucienos savulaik ņēma līdzi mucas ar šīm ogām, lai izvairītos no saslimšanas ar cingu.

9. Atšķirībā no pieņēmuma, dzērvenes patiesībā neaug ūdenī. Dzērvenēm ir mazas "kabatiņas", kurās iekļūst gaiss, tāpēc tās negrimst ūdenī. Pašas ogas satur 90% ūdens.

10. Dzērvenes mēdz izmantot kā auduma krāsvielu.

Avoti:

US News Health

Thats it

Apriņķis.lv

Veselība

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!