10 pārsteidzoši un mazzināmi fakti par dzērvenēm, kas palīdz saglabāt veselību

© pixabay

2.lapa

Ilze Zvēra/F64

Un vēl...

7. Rudenī, skābējot kāpostus, ieteicams tiem pievienot dzērvenes vai brūklenes, jo tās lieliski papildina kāpostu garšu. Ir daudz un dažādu veidu, kā dzērvenes izmantot kulinārijā. Dzērvenes var uzglabāt gan svaigā veidā, gan sasaldētas.

8. Jūrnieki savos braucienos savulaik ņēma līdzi mucas ar šīm ogām, lai izvairītos no saslimšanas ar cingu.

9. Atšķirībā no pieņēmuma, dzērvenes patiesībā neaug ūdenī. Dzērvenēm ir mazas "kabatiņas", kurās iekļūst gaiss, tāpēc tās negrimst ūdenī. Pašas ogas satur 90% ūdens.

10. Dzērvenes mēdz izmantot kā auduma krāsvielu.

Avoti:

US News Health

Thats it

Apriņķis.lv

Veselība

Mainoties gadalaikiem, mainās ne tikai laikapstākļi, bet arī mūsu pašsajūta. Daudzi, iestājoties pavasarim, piedzīvo nogurumu un enerģijas trūkumu. Lai šajā pavasarī uzlabotu savu pašsajūtu, svarīgi ir ne tikai ieturēt veselīgas maltītes un būt aktīviem, bet arī uzlādēt organismu ar vitamīniem un minerālvielām, lai justos labi un būtu enerģijas pilni baudīt patīkamo laiku!

Svarīgākais