10 pārsteidzoši un mazzināmi fakti par dzērvenēm, kas palīdz saglabāt veselību

© pixabay

2.lapa

Ilze Zvēra/F64

Un vēl...

7. Rudenī, skābējot kāpostus, ieteicams tiem pievienot dzērvenes vai brūklenes, jo tās lieliski papildina kāpostu garšu. Ir daudz un dažādu veidu, kā dzērvenes izmantot kulinārijā. Dzērvenes var uzglabāt gan svaigā veidā, gan sasaldētas.

8. Jūrnieki savos braucienos savulaik ņēma līdzi mucas ar šīm ogām, lai izvairītos no saslimšanas ar cingu.

9. Atšķirībā no pieņēmuma, dzērvenes patiesībā neaug ūdenī. Dzērvenēm ir mazas "kabatiņas", kurās iekļūst gaiss, tāpēc tās negrimst ūdenī. Pašas ogas satur 90% ūdens.

10. Dzērvenes mēdz izmantot kā auduma krāsvielu.

Avoti:

US News Health

Thats it

Apriņķis.lv

Veselība

Pastāvīgs nogurums, pat pēc šķietami laba miega. Miglains prāts, nevēlēšanās socializēties, grūtības koncentrēties, zems enerģijas līmenis – šie simptomi var šķist normāli mūsdienu aizņemtajā ikdienā. Tomēr tie var liecināt arī par kaut ko dziļāku – par stāvokli, ko sauc par hroniska noguruma sindromu jeb funkcionālu izsīkumu. Lūk, kā atpazīt, vai tas attiecas arī uz tevi, raksta “Healthline.com” speciālisti.