9 iemesli, kāpēc ieteicams ēst melones

© pexels.com

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!

pexels.com

1. Labai redzei

Katru dienu ēdot melones, var uzlaboties redze. Melonēs esošais C vitamīns, zeaksantīns un karotinoīdi var uzlabot jūsu redzes asumu un samazināt kataraktas un makulas deģenerācijas risku (acs slimība, kas izraisa redzes zudumu).

unsplash.com

2. Labs elektrolītu avots

Melone ir bagāta ar ūdeni un elektrolītiem. Ēdot melones, jūs nodrošināsiet ķermeni ar papildus elektrolītu daudzumu, kas ir labi veselībai.

pexels.com

3. Labs produkts cilvēkiem, kuriem ir diabēts

Melonēm ir zems glikēmiskās slodzes rādītājs - četri. Zems glikēmiskais indekss nozīmē to, ka jūsu ķermenis šo produktu sagremos lēni un nebūs strauja cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs. Tādējādi melones ir lieliski piemērotas cilvēkiem ar cukura diabētu.

pexels.com

4. Labs ūdens avots

Melones līdzīgi kā arbūzs lielākoties sastāv no ūdens. Melonēs ir 90% ūdens. Augsts ūdens saturs produktos, kurus patērējam, var novērst dehidratāciju.

pexels.com

5. Regulē augstu asinsspiedienu

Melones ir piesātinātas ar kāliju. Kālijs palīdz atslābināt asinsvadus un pazemina asinsspiedienu.

unsplash.com

6. Novērš aizcietējumus

Melonēs ir arī augsts šķiedrvielu daudzums, kas ir būtiski tiem cilvēkiem, kuri regulāri cieš no aizcietējumiem. Šķiedrvielas palīdz veicināt zarnu kustību un gremošanas trakta veselību.

pexels.com

7. Stiprina imunitāti

Melones ir piepildītas ar savienojumiem - fitonutrientiem. Šie savienojumi stiprina imunitāti un palīdz cīnīties pret dažādām infekcijas slimībām. Tāpat melonēs esošais A vitamīns uzlabo imunitāti un palīdz veidoties baltajām asins šūnām jeb leikocītiem.

pexels.com

8. Labs auglis grūtniecēm

Folāti, kas ir viena no svarīgākajām uzturvielām grūtniecēm, jo palīdz augt veselīgam auglim, arī ir sastopami melonēs. Tāpat folāti palīdz veidoties sarkanajām asins šūnām jeb eritrocītiem organismā un uztur vispārējo mātes un bērna veselību.

pexels.com

9. Veselīgai ādai un pret matu izkrišanu

Melonēs esošie vitamīni baro ādu un aizsargā ādu no kaitīgiem toksīniem. Šīs minerālvielas un vitamīni veicina arī matu augšanu un vienlaikus samazina to izkrišanu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!