Kāda ir atšķirība starp pomelo un greipfrūtu?

© unsplash.com

Kāda tad īsti ir atšķirība starp pomelo un greipfrūtu? Galvenās atšķirības starp pomelo un greipfrūtu slēpjas to izmērā un krāsā.

unsplash.com

Galvenās atšķirības starp pomelo un greipfrūtu

  • Izmērs - pomelo ir daudz lielāki nekā greipfrūti. Faktiski pomelo ir lielākais citrusauglis. Vidēji pomelo diametrs var būt no 18 līdz 20 centimetriem, bet greipfrūtu diametrs parasti ir aptuveni 10 līdz 15 centimetrus liels.
  • Krāsa un forma - pomelo ir dzelteni vai gaiši zaļi un to forma ovāla. Savukārt greipfrūti ierasti ir no gaiši oranžas līdz rozā krāsai, šim augli ir noapaļotāka forma.
  • Augļa mīkstums un miza - pomelo miza ir ļoti bieza, salīdzinājumā ar greipfrūta mizu. Pomelo mīkstums ir gaiši dzeltenā vai gaiši rozā krāsā. Tomēr greipfrūta ēdamā daļa parasti ir spilgti rozā vai sarkanā krāsā.
  • Garša - pomelo garšas ziņā ir nedaudz saldāks un maigāks salīdzinājumā ar greipfrūtiem. Greipfrūtiem piemīt ļoti izteikts rūgtums.
  • Izcelsme - interesanti, bet pomelo nav hibrīds jeb radies sakrustojot divas augļu šķirnes. Izrādās, ka greipfrūts ir hibrīda auglis, kas radies pomelo un apelsīnu krustojuma rezultātā.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Skolas gadi ir nozīmīgs bērna attīstības posms, un sabalansēts uzturs būtiski ietekmē ne tikai fizisko veselību, bet arī kognitīvās funkcijas, piemēram, koncentrēšanās spējas, atmiņu, uztveri, uzmanību un lēmumu pieņemšanu, kas veicina panākumus mācībās. Sabalansēta ēdienkarte var kļūt par slepenu palīgu, kas uzlabo bērna sasniegumus un enerģijas līmeni ikdienā. Par to, kādi produkti būtu jāiekļauj bērna uzturā, stāsta farmaceite un uztura speciāliste Jeļizaveta Krasiļnikova.

Svarīgākais