3 pārtikas produkti, kuri var izraisīt pumpas, izsitumus un krunciņas

© pexels.com

Kā zināms, kas par daudz, tas par skādi! Lietojot atsevišķus pārtikas produktu vai produktu grupas lielos daudzumos var rasties alerģiska reakcija - sejas nepilnības (piem., niezoši izsitumi, pumpas un pat krunciņas). Uzziniet, kuri pārtikas produkti var veicināt sejas nepilnību veidošanos!

pexels.com

1. Cukurs

Cukurs jeb saharoze ir dabisks ogļhidrātu avots, kas sniedz mums enerģiju. Ēdot cukuru vai produktus, kuru sastāvā ir liels cukura daudzums, ne tikai tūlītēji paaugstinās cukura līmenis asinīs un palielinās enerģija, bet arī tiek ietekmēts mūsu ādas stāvoklis. Izrādās, ka cukurs bojā šūnās esošo kolagēnu un ietekmē tā izstrādi, kas secīgi nelabvēlīgi ietekmē mūsu ādu. Kolagēns mums ir nepieciešams, lai palēninātu ādas novecošanās procesus. Ēdot cukura bagātus produktus, mūsu āda noveco. Tieši tāpēc ir ieteicams samazināt pievienoto cukuru daudzumu uzturā un, kad vien iespējams, izvēlēties veselīgākas alternatīvas.

pexels.com

2. Gaļas produkti

Gaļa un gaļas produkti ir labs olbaltumvielu, minerālvielu un vitamīnu avots. Ēdot gaļu, mēs ātrāk izjūtam sāta sajūtu un nepārēdamies, nodrošinām sevi ar enerģiju un atjaunojamies. Tāpat, ēdot gaļu, asinīs izstrādājas hemoglobīns. Gaļa ir labs dzelzs, cinka un selēna avots. Kopumā gaļa ir veselīga un to ir ieteicams ēst dažādu iemeslu dēļ. Tomēr ir cilvēki, kuriem ēdot gaļas produktus var rasties ādas problēmas. Tie ir cilvēki, kuriem ir alerģija pret gaļā esošajām olbaltumvielām. Ja esat pamanījis, ka pēc gaļas ēšanas jums rodas izsitumi (piem., nātrene vai ekzēma), dodieties pie ārsta, lai noskaidrotu vai jums nav alerģija.

pexels.com

3. Garšvielas

Garšvielas mēs izmantojam, lai uzlabotu ēdienu un dzērienu garšu. Lielākoties tās cilvēkiem ir "nekaitīgas", pat dažām no tām piemīt ārstnieciskas īpašības, tomēr ir atsevišķas garšvielas, kuras var izraisīt ādas vai acu karinājumu, ja netiek pareizi lietotas un uzglabātas. Nepareizi uzglabātās garšvielās var iemājoties baktērijas, parazīti un citi mikroorganismi. Ēdot piesārņotas garšvielas, tās var atstāt iespaidu uz jūsu veselību un ādas stāvokli, var rasties izsitumi. Tāpat, pievienojot ēdieniem klāt pārāk daudz asu garšvielu, jūsu āda var kļūt sarkana un rasties niezoši izsitumi. Esiet uzmanīgi ar garšvielām un uzglabājiet tās cieši noslēgtos, tīros traukos.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Rudens ir ne tikai ražas bagātākais laiks, bet arī periods, kad aktivizējas vīrusi. Zarnu miklofora spēlē būtisku lomu imūnsistēmas regulēšanā – lai to stiprinātu, svarīgi laikus pievērst uzmanību sabalansētam un uzturvielām bagātam uzturam, uzņemot rudens ražas labumus. Kādus vietējos vitamīnu avotus – augļus, dārzeņus un sakņaugus – iekļaut savā ēdienkartē, lai parūpētos par imunitāti rudens laikā, skaidro “Maxima Latvija” kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu.

Svarīgākais