5 alkoholiskie dzērieni, kurus neiesaka dzert uztura speciāliste

© unsplash.com

Ja šovasar vēlaties zaudēt svaru, svarīgi ir ne tikai sportot un ēst veselīgi, bet arī neaizrauties ar dažādiem alkoholiskiem dzērieniem. Alkohols pats par sevi nav labs veselībai, taču ir vairāki dzērieni, kurus uztura speciāliste Džordžija Čiltone neiesaka lietot, ja vēlaties zaudēt svaru. Šie pieci dzērieni nenāks par labu jūsu figūrai!

unsplash.com

1. Alus

Alus ir viens no populārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem vasarā. Uztura speciāliste norāda, ka tas ir arī tukšajām kalorijām bagāts. Aptuveni viena pinte alus var saturēt 200 līdz 300 kalorijas.

Alternatīva: lieliska alus alternatīva ir bezalkoholiskais alus vai alus ar zemu alkohola koncentrāciju. Eksperte iesaka ierastā alus vietā izvēlēties, piemēram, Corona Extra alu, kas satur 148 kalorijas (viena pudele).

pexels.com

2. Pina colada

Kokteilis Pina colada ir viens no kalorijām bagātākajiem kokteiļiem. Viena glāze šāda dzēriena satur aptuveni 300 līdz 400 kalorijas. Kokteilī esošais koksriekstu krēms ir kalorijām un taukiem bagāts, bet ananāsu sula ir ļoti cukurota. Uztura speciāliste norāda, ka viens šāds kokteilis satur aptuveni 15 gramus tauku.

Alternatīva: gatavojot šo kokteili, izmantojiet koksriekstu ūdeni, rumu un pavisam nedaudz anananāsu sulas.

pexels.com

3. Daikiri

Daikiri kokteiļi pieejami daudz dažādās garšu variācijās. Lai arī to garša var atšķirties, tie visi būs kalorijām bagāti. Viena glāze Daikiri satur aptuveni 200 līdz 300 kalorijas. Bieži vien šis kokteilis tiek gatavots no dažādiem biezeņiem, kas satur daudz cukura.

Alternatīva: izvēlieties vienkāršu Daikiri, kuram pievienota klāt laima sula, nedaudz sīrupa un ruma. Šādā vienkāršā kokteilī būs daudz mazāk kaloriju un cukura. Vai arī izvēlieties glāzi (125 ml) prosecco, kas saturēs vien 80 kalorijas.

unsplash.com

4. Longailenda (Long Island Iced Tea)

Šis kokteilis satur daudz un dažādus alkohola veidus. Visbiežāk šajā kokteilī tiek izmantots degvīns, baltais rums, džins, tekila un liķieris. Pateicoties dažādiem alkohola veidiem, šis kokteilis satur ļoti augstu alkohola koncentrāciju un kalorijas. Atkarībā no tā, kā šis kokteilis tiek pagatavots, bet tas var pat saturēt 500 kalorijas.

Alternatīva: uztura speciāliste iesaka labāk dzert degvīna kokteili, kuram pievienota klāt diētiskā kola. Šāds dzēriens saturēs mazāk kaloriju un cukura, aptuveni viens kokteilis saturēs 100 līdz 150 kalorijas.

unsplash.com

5. Espresso martini

Lai arī šis nebūs viens no kalorijām bagātākajiem kokteiļiem, jo viens dzēriens satur aptuveno 200 kalorijas, uztura speciāliste neiesaka to dzert cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt svaru. Kāds ir iemesls? Uztura speciāliste min, ka alkohols un kofeīns nebūs laba kombinācija. Alkohols pats par sevi ir nomācošs līdzeklis, taču kofeīns ir stimulējošs. Apvienojiet šīs abas sastāvdaļas kopā, pateicoties kofeīnam, var rasties tieksme pastiprināti lietot alkoholu, jo būsiet ļoti enerģiski.

Alternatīva: izvēlieties tādu Espresso martini, kuram klāt pievienota bezkofeīna kafija.

Avots

PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA IR KAITĪGA JŪSU VESELĪBAI

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Arbūzs ir daudzu cilvēku iecienīts vasaras auglis. To ēdot, mēs arbūzu nomizojam un mizu izmetam. Mēs ēdam vien augļa mīksto daļu. Bet vai drīkst ēst arī šī augļa mizu?