7 veselīgas uzkodas, kas patiesībā tādas nav

© pexels.com

2.lapa

pexels.com

2. Balto rīsu galetes

Baltās rīsu galetes jau sen tiek uzskatītas par diētisku ēdienu, kuram ir zems kaloriju daudzums un maz tauku. Tomēr tie, kuri lieto šo produktu ikdienā zina, ka ar galatēm ir grūti iegūt sāta sajūtu. Baltajām rīsu galetēm ir ļoti augsts glikēmiskais indeks, kas nozīmē, ka tajos esošie ogļhidrāti ļoti ātri uzsūcas asinīs. Lietojot uzturā šo produktu ir grūti noturēt enerģijas līmeni, kas var izraisīt bada lēkmes. Balto rīsu galešu vietā labāk izvēlies auzu galetes, tajās ir vairāk šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!