7 veselīgas uzkodas, kas patiesībā tādas nav

© pexels.com

Bieži vien, kad mums kārojas kāds našķis, mēs nonākam izvēles priekšā. Lai neuzņemtu liekas kalorijas un domātu par savu izskatu, mēs uzturā cenšamies iekļaut dažādus veselīgu našķus. Tomēr vai veselīgās uzkodas ir tik veselīgas, kā mums šķiet?

pexels.com

1. Veikalos nopērkamās sulas un smūtiji

Lai gan veikalos nopērkamo sulu iepakojumi vēsta, ka tās satur daudz vitamīnu un minerālvielu, tomēr tās ir bagātas ar cukuru. Kaut arī šīs sulas tiek veidotas no dabīgiem augļiem un dārzeņiem, pārstrādes procesā vērtīgās šķiedrvielas pazūd un paliek tikai cukurs. Labāk par uzkodu izvēlies svaigus, neapstrādātus dārzeņus un augļus, piemēram, gurķus, burkānus vai seleriju. Tajos esošās šķiedrvielas palīdzēs uzturēt enerģijas līmeni. Lai rastu lielāku sāta sajūtu, vari pievienot klāt humusu, kas sniegs vērtīgos proteīnus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!