6 populāras ēdienu kombinācijas, kas patiesībā var kaitēt veselībai

© pexels.com

Ir ēdieni, kurus esam tik ļoti pieraduši ēst kopā, ka tie jau kļuvuši par vienu veselu. Taču izrādās, ka pat tādas klasiskas kombinācijas, kā gaļa ar kartupeļiem vai tomāti ar gurķiem patiesībā organismam vairāk kaitēs nekā nesīs labumu. Portāls "Bright Side" nosaucis ēdienu kombinācijas, kuras patiesībā mums kaitē.

pexels.com

1. Gurķis + tomāts

Lai gan šī ir populāra vasaras salātu kombinācija, portāls "Bright Side" norāda, ka abi šie dārzeņi kopā var traucēt ķermeņa bioķīmiskajiem procesiem. Šī kombinācija var veicināt pārmērīgu kalcināciju un to, ka abos šajos dārzeņos esošie vitamīni netiks pienācīgi uzņemti. Labāk izvēlēties esot ēst gurķus un tomātus atsevišķi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Sāls ir viens no senākajiem garšvielu pamatiem, kas atrodams gandrīz katrā virtuvē. Tomēr to iespējams padarīt ne tikai par garšas, bet arī vizuālu akcentu – piešķirot sālim krāsu un aromātu ar dabiskām sastāvdaļām. Šāda “krāsainā sāls” būs gan īpašs papildinājums ēdienam, gan skaists elements virtuvē, kas var kļūt arī par oriģinālu dāvanu burciņā. Ar idejām dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais