Pārtikas produkti cīņai pret dehidratāciju un augstu cukura līmeni - uztura speciālisti nosauc 5 superproduktus

© unsplash.com

Ūdens līdzsvara uzturēšana un cukura līmeņa asinīs kontrole ir divi svarīgi veselības nosacījumi. Ja Jums ir 2. tipa cukura diabēts, augsts cukura līmenis asinīs var izraisīt biežāku urinēšanu, kas savukārt var izraisīt dehidratāciju. No otras puses, pietiekama ūdens daudzuma dzeršana ir izšķiroša nieru darbības uzturēšanai, kam ir būtiska loma liekā cukura filtrēšanā no asinīm, jo ​​dehidratācija var radīt papildu slodzi šiem orgāniem, raksta “eatingwell.com”.

Ir daži pārtikas produkti, kas var būt garšīga diabēta diētas sastāvdaļa, vienlaikus nodrošinot arī nepieciešamo šķidrumu. Reģistrēti dietologi ir nosaukuši 5 šādus pārtikas produktus.

Pexels.com

Gurķi

Gurķi sastāv no aptuveni 95% ūdens. Tie palīdzēs atjaunot šķidruma līmeni organismā, un to zemais ogļhidrātu saturs padara tos piemērotus arī cukura līmenim asinīs. Šī dārzeņa miza satur šķiedrvielas, kas novērš asus glikozes līmeņa paaugstinājumus, sacīja reģistrētā dietoloģe Johanna Katza.

unsplash.com

Āboli

Āboli sastāv no aptuveni 85 procentiem ūdens un satur daudz šķiedrvielu, saka uztura speciāliste Stefānija Deminga. Neuztraucieties par cukura saturu: ābolos esošās šķiedrvielas palēnina cukuru uzsūkšanos, nodrošinot vienmērīgu, ilgstošu enerģijas izdalīšanos. Tomēr jāēd arī miza, kas satur īpašas šķiedrvielas, piemēram, pektīnu un celulozi, kas palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs.

Kādā pētījumā atklājās, ka cilvēkiem ar sliktu cukura līmeņa kontroli asinīs, kuri pirms maltītes ar augstu ogļhidrātu saturu ēda ābolu, cukura līmenis asinīs pieauga retāk nekā tiem, kuri ēda tikai vienkāršus ogļhidrātus.

unsplash.com

Greipfrūti

Šis sulīgais citrusauglis sastāv no 90% ūdens, tāpēc tas ir lielisks veids, kā remdēt slāpes.

"Greipfrūtiem ne tikai ir augsts ūdens saturs, bet tie arī nodrošina jūsu ķermeni ar svarīgo elektrolītu kāliju, kas palīdz uzturēt kopējo šķidruma līdzsvaru," saka uztura speciāliste Džeimija Adamsa.

Greipfrūtu šķiedra palēnina cukura uzsūkšanos asinīs, veicinot stabilāku enerģijas līmeni, viņš saka.

Pexels.com

Arbūzs

Arbūzs ir 91% ūdens. Arbūzs satur arī citrulīnu - aminoskābi, kas atbalsta slāpekļa oksīda ražošanu, kas veicina labāku asinsriti. Jauni pētījumi liecina, ka citrulīns var arī uzlabot insulīna rezistenci un palīdzēt kontrolēt cukura līmeni asinīs.

Pexels.com

Grieķu jogurts

Vienkāršs, nesaldināts grieķu jogurts ir pārtikas produkts ar augstu ūdens saturu, kas ne tikai piedāvā kvalitatīvu olbaltumvielu avotu, bet arī satur maz ogļhidrātu un cukura, saka reģistrēta dietoloģe Mērija Ellena Fipsa.

Tajā ir aptuveni 80% ūdens, tomēr tas vēl nav viss - tajā ir arī daudz olbaltumvielu, kas ir papildu bonuss, jo tas palēnina gremošanu un uztur stabilu cukura līmeni asinīs.

Tā kā olbaltumvielas veicina arī sāta sajūtu, tās var palīdzēt svara zaudēšanā. Turklāt grieķu jogurts satur probiotikas, kas ir labas jūsu zarnām.

Sākums

Ūdens līdzsvara uzturēšana un cukura līmeņa asinīs kontrole ir divi svarīgi veselības nosacījumi. Ja Jums ir 2. tipa cukura diabēts, augsts cukura līmenis asinīs var izraisīt biežāku urinēšanu, kas savukārt var izraisīt dehidratāciju. No otras puses, pietiekama ūdens daudzuma dzeršana ir izšķiroša nieru darbības uzturēšanai, kam ir būtiska loma liekā cukura filtrēšanā no asinīm, jo ​​dehidratācija var radīt papildu slodzi šiem orgāniem, raksta “eatingwell.com”.